Відповідає лікарка-дієтолог Тетяна Фіалкова:
«Існує думка, що цей продукт важко засвоюється, тому його не слід їсти. Так, бобові важкуваті, проте дуже корисні, просто потрібно їх правильно готувати: замочувати, варити досить довго на маленькому вогні, додавати спеції. Ось тоді вони добре засвоюватимуться. Корисні властивості бобові не втратять, якщо їх заморозити. Наприклад, зелений горошок можна заморожувати у свіжому вигляді, а потім розмороженим або приготовленим на пару вживати в їжу.
Можна бобові пророщувати, а потім додавати до салатів, можна купити вже пророщені бобові – у них теж максимум поживних речовин. Це найкращий варіант для людей, які не люблять бобові або бояться їсти їх через тяжкість. У бобових, як і в рибі, дуже багато фосфору, не слід забувати про це».
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…
Фікус, сансевієрія чи монстера — не завжди потребують простору. Дізнайтесь, які квіти комфортно ростуть у…