Новини

Медики розповіли, що відбувається із судинами після вживання часнику

Можна говорити про оздоровчий ефект для серцево-судинної системи після вживання часнику. “Він знижує рівень поганого холестерину, робить стінки судин еластичнішими і таким чином попереджає атеросклероз, утворення тромбів, інфаркт”, – зазначають фахівці.

Однак є низка захворювань, при яких вживання навіть однієї-двох часточок часнику може сильно нашкодити організму, попередила сімейний лікар, дієтолог Ганна Івашкевич.

За словами фахівця, допустимо їсти в день пару часточок часнику людям, які не мають проблем зі шлунком та кишечником. Інакше “навіть така кількість – це багато”, наголосила лікарка.

Так, часник протипоказаний людям з відкритими виразками шлунка, його також не можна їсти при гастриті, не в ремісії.

Крім того, медики попереджають: часник може сильно нашкодити здоров’ю, якщо їсти його у сирому вигляді, і ще гірше – на голодний шлунок.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як знизити рівень цукру в. крові за допомогою часнику.

Новое на сайте

  • Новини

Пам’ятні дати і свята 23 травня: що не варто робити цього дня

23 травня в Україні відзначають День Героїв, День морської піхоти, Всесвітній день спортивної боротьби. Віряни…

23/05/2025 06:33
  • Новини

За комунальні послуги можна платити менше: кому із українців надають пільги – повний перелік

Держава оплачує частину комуналки: розповідаємо, кому надають пільги і як їх отримати.

23/05/2025 05:40
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 23 травня

23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.

22/05/2025 22:21
  • Статті

Смарт-годинник: більше, ніж просто гаджет

Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…

22/05/2025 21:53
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 23 травня

Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

22/05/2025 21:29
  • Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…

22/05/2025 20:58