Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк знизити рівень цукру в крові за допомогою часнику

Як знизити рівень цукру в крові за допомогою часнику

Этот материал также доступен на русском языке
Часник – одна з найдавніших культур, яку люди почали використовувати у кулінарії та медицині. Прийшов він до нас із Азії.

Ще чотири тисячі років тому його вирощували у Середній Азії, Ірані та Пакистані. Він був обов’язковим продуктом у раціоні стародавніх єгиптян, також їм годували рабів, зайнятих на важких роботах, щоб надати сили та попередити виникнення хвороб. При розкопках стародавньої гробниці фараона Тутанхамона знайшли головки часнику.

Часник при діабеті приносить користь хворому, тому що має низький глікемічний індекс. Рослина містить вітаміни, біологічно активні речовини, надає сприятливий вплив на жировий та вуглеводний обміни.

Компенсувати низький виробіток інсуліну можна за рахунок продуктів, які знижують рівень цукру в крові. Одним із них є часник.

Діабет 2 типу означає, що в організмі не виробляється інсулін у достатній кількості. Або це гормон, який регулює рівень цукру в крові, не засвоюється.
завантаження…

Як пише Медик Форум, недавнє дослідження показало, що часникова олія благотворно впливає на рівень глюкози у крові. Також цей продукт знижує втрату білка через нирки, що нерідко є наслідком діабету.

Журнал Food & Nutrition Research провів дослідження, щоб виявити взаємозв’язок між вживанням часнику та рівнем цукру в крові. У ньому брали участь 768 пацієнтів із діабетом 2 типу. На добу вони вживали від 0,05 до 1,5 г аліцину — органічної сполуки, яка міститься у часнику.

В результаті з’ясувалося, що добавка позитивно впливає на зниження рівня цукру в крові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні