Зберігати часник можна у пластикових контейнерах для зберігання харчових продуктів з кришками, які мають вентиляційні отвори. Також підійдуть картонні коробки чи скляні банки. Тільки не слід закривати пластиковими кришками, потрібно просто прикрити папером або тканиною. Банки або контейнери поставте в темне та прохолодне місце, наприклад, тамбур або просто на нижню полицю шафи. Часник у таких умовах добре зберігається до самого літа. Зберігати часник можна і в овочевому ящику холодильника. Щоправда, цей спосіб дозволяє зберегти гарну якість лише до кінця зими.
Старовинний спосіб зберігання – «кісички». У цьому випадку листя не обрізають, а використовують для плетіння. Такі «косички», або навіть «віночки», можуть стати прикрасою інтер’єру кухні. Однак термін зберігання у цьому випадку буде приблизно до святкування Нового року.
Добре зарекомендувало себе зберігання в парафіні. Цей оригінальний спосіб дозволяє зберегти головки за рахунок тонкої плівки парафіну, яка оберігає від висихання та проростання часнику. Парафін потрібно розплавити і опустити на кілька секунд голівку часнику, притримуючи її за стебло. Плівка дуже швидко висихає, і часник можна скласти у коробки. Зберігати у темному місці за кімнатної температури. Зверніть увагу, що часник буває озимий та ярий. Озимий часник висаджують пізньої осені, а ярий навесні. Так ось, вважається, що ярий часник, незважаючи на дрібні головки, довше і краще зберігається.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли саджати озимий часник.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…