Так, після багаторічних ретельних досліджень вони з’ясували, що вживання незрілого зеленого банана, що містить велику кількість харчових волокон, забезпечує профілактику пухлин.
Виявляється, вживання продуктів із високим вмістом стійких волокон запобігає розвитку злоякісних новоутворень. Наприклад, цей ефект можна отримати за рахунок регулярного вживання бананів, але тільки в тому випадку, якщо вони зелені.
У ході експериментів його автори давали людям із високим спадковим ризиком раку продукти харчування, що містять максимум стійких волокон. Найбільше їх якраз у незрілих фруктах. Це харчування зменшило ризик деяких форм раку на понад 50%.
Стійкі волокна є формою вуглеводів, яких досить багато також у геркулесі, пластівцях та бобових.
У дослідженні взяли участь близько тисячі пацієнтів із синдромом Лінча – генетичним станом, який збільшує схильність людини до деяких видів раку. Всім учасникам експерименту давали щоденне дозування стійких волокон у кількості, еквівалентній одному зеленому банану. Тривалість експерименту складала два роки. Хоча ця дієта не знизила ризик пухлин кишечника, можливість злоякісних новоутворень в інших частинах організму була знижена максимум на 60%.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як боротися з онкофобією.
Джерело: wworld.com.ua
Хочете, щоб вишня та черешня радували великим урожаєм навіть після морозів? Підготуйте дерева заздалегідь.
Чи можна зробити справді смачні та ніжні млинці з мінімуму продуктів? Переконайтеся, що це можливо!
Чому частині українців потрібно якнайшвидше перейти до іншої газової компанії і що буде, якщо це…
Невизначеність із підвищенням зарплат педагогам триває. У Верховній Раді вимагають пояснень від Кабміну.
Хто має право на отримання 6500 гривень у межах програми "Зимова підтримка", як подати заявку…
Шановні читачі! Розпочалася передплата газети «Пенсійна телепрограма» на 2026 рік. Оформити її можна не лише…