Вчені проаналізували зразки крові понад 7000 людей віком від 45 до 90 років. Зокрема, дослідників цікавила концентрація у сироватці крові антиоксидантів: вітамінів A, Е та C, а також низки каротиноїдів.
Автори роботи заявили, що висока концентрація лютеїну та зеаксантину в крові пов’язана з меншим ризиком розвитку деменції. Те саме спостерігалося для бета-криптоксантину.
Зазначається, що лютеїн та зеаксантин містяться в зелені та овочах: шпинаті, гороху, гарбузі та моркві, а бета-криптоксантин – у папаї, цитрусових та кукурудзі.
Вчені додали, що необхідні подальші дослідження, щоб перевірити, чи дійсно додавання конкретних антиоксидантів до дієти може захистити мозок від розвитку деменції.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Як відрізнити справжню сметану від фальсифікату без лабораторії? Один крапель йоду – і все стане…
Власники карток «Ощадбанку», які їх не використовують протягом року, ризикують втратити зайві гроші. Однак є…
Кабмін суттєво розширив можливості ЦНАПів. Що ще українці зможуть робити одразу в одному місці.
Хрумкі зовні, соковиті всередині - домашні чебуреки з яловичиною легко приготувати, якщо знати пару кулінарних…
Детальне сканування при кожному в’їзд. Які ще “приємні” сюрпризи чекають на українців у Європі з…