Новини

Консерви, які стануть у пригоді в умовах кризи

В Україні спостерігається складна ситуація з продуктами, які дорожчають з кожним днем. Багато позицій, серед яких гречка, сіль, цукор і оцет, періодично зникають із полиць магазинів. Дослідники склали список консервів, які можуть стати в нагоді під час війни.

Консерви не можна називати продуктами для правильного харчування. Проте їхня наявність серед запасів на важкий час допоможе спати спокійніше.

Світові аналітики лякають перспективою глобального голоду. Скуповувати в паніці всю провізію в супермаркетах не варто, а ось зробити стратегічні запаси – точно не завадить.

Риба

Консерви з риби – чудове джерело білка, вітамінів груп D та В, незамінних жирних кислот Омега-3, мікроелементів – кальцію, фосфору, цинку, селену та інших. Вони довго зберігаються без холодильника, проте не використовуйте їх після закінчення терміну придатності, щоб не отруїтися.

Квасоля

У квасолі міститься багато рослинного білка, тому вона має особливий попит у вегетаріанців. Консервована квасоля готова до вживання – її не потрібно вимочувати у воді та довго варити.

Малини/оливки

Вони містять важливі вітаміни А, В, До та D, а також мікроелементи. Маслини чи оливки підвищують харчову цінність салатів, супів та м’ясних страв. Плоди благотворно впливають на травлення, зміцнюють кістки та покращують зір.

Кабачкова ікра

У цих овочах багато мікроелементів, серед яких залізо, мідь, натрій і фосфор, а також органічні кислоти та вітаміни С і В. Кабачкову ікру можна використовувати як гарнір або соус і просто насолоджуватися нею з скоринкою свіжого хліба.

Горошок та кукурудза

Овочі чудово доповнюють салати та другі страви. Рідина із консервів можна використовувати для приготування перших страв. У горошку та кукурудзі містяться вітаміни групи В, а також залізо, фосфор та калій.

Фрукти

Консервовані фрукти та ягоди – чудове доповнення до кави та чаю, їх часто додають у випічку та їдять у солодких салатах. Такі продукти наситить організм вуглеводами та іншими корисними речовинами.

Згущене молоко

Згущене молоко часто використовують у рецептах десертів. Воно містить кальцій, фтор, магній, калій, фосфор, натрій, вітамін А. Поживні властивості продукту посилюються після термічної обробки.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на середу, 20 серпня: що новенького обіцяють синоптики

Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…

19/08/2025 23:26
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 20 серпня 2025 року: на що чекати Землі?

Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…

19/08/2025 22:54
  • Статті

Сезонні ласощі без ризику: що важливо знати про кавун та диню

Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…

19/08/2025 22:16
  • Новини

Час – гроші: власникам квартир та будинків важливо сплатити їх до 1 вересня

Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…

19/08/2025 21:38
  • Статті

Чому з телефону зникають гроші, або про кнопковий телефон та інтернет

Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…

19/08/2025 20:47
  • Новини

Літній пиріг без яєць і молока – галета, яка підкорить усіх

Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…

19/08/2025 19:57