Новини

Які існують засоби зберігання м’яса без холодильника?

Але що робити, якщо холодильника немає поблизу або морозильна камера наказала довго жити?

Солоніна

Для солонини підійде убиток , шия та інша філейна частина свинини, можна м’ясо на кісточці.

1. М’ясо помити та просушити. Обрізати всі виступаючі та висючі частини.

2. Окремо приготувати м’ясо. У глибоку каструлю (лише алюмінієву) залити п’ять літрів води і додати півлітрову банку солі (не йодованої) і поставити на вогонь.

3. Як тільки вода із сіллю закипить, помістити в киплячий розсіл сире м’ясо. Воно має повністю зануритися у розсіл. Зайву воду можна легко вилити.

4. Після закипання варити 10 хвилин. Солоне м’ясо перекласти в скляну банку, залити розсолом до верху, закрити звичайною пластмасовою кришкою та прибрати у прохолодне місце.

М’ясо вважається повністю просолене через три тижні. Зазвичай солонину нарізають тонкими шматочками та подають із часником.

Сушіння в духовці

М’ясо ретельно промити, просушити серветкою або паперовим рушником і зрізати все сало (інакше продукт гірчить). Потім м’ясо дуже тонко нарізати шматочками по 2-3 мм завтовшки і добре просушити.

Зробити це можна в духовці за температури 75 градусів близько 16-20 годин. М’ясні шматочки мають стати повністю сухими.

Зберігати таке м’ясо в герметичній упаковці, найкраще вакуумної при кімнатній температурі.

Новое на сайте

  • Статті

Просто, корисно та ароматно: 5 оригінальних рецептів з чайної троянди

Ця квітка має не тільки царську красу, але й неповторний аромат. Троянда також вважається лікарською…

22/05/2025 16:46
  • Статті

Субсидія на комуналку змінюється: куди звертатися, щоб дізнатися про розміри нарахувань

До редакції звернулася Марія Сологуб, яка має інвалідність ІІ групи. Вона повідомила, що з року…

22/05/2025 15:59
  • Новини

Томати і перець ростимуть, як на дріжджах: приготуйте простий розчин, який стимулюватиме ріст

Хочете отримати хороший урожай томатів і перцю? Варто підживити рослини простим розчином, який прискорить їх…

22/05/2025 15:00
  • Новини

Найсмачніше печиво дитинства: готуємо незаслужено забуті «Каштани»

Це печиво в дитинстві любили абсолютно всі. Згадайте цей смак, приготувавши «Каштани» за простим рецептом.

22/05/2025 14:00
  • Новини

Доплати за додатковий стаж: кому і на скільки збільшать пенсію (відео)

Деякі українці мають право на додаткові доплати до пенсії за понаднормовий стаж. Хто та на…

22/05/2025 13:00
  • Новини

Триває реєстрація на отримання 1200 гривень: як подати заявку

Частина українців можуть зареєструватися на отримання нової грошової допомоги від благодійної організації. Потрібно заповнити онлайн-анкету.

22/05/2025 12:00