Але що робити, якщо холодильника немає поблизу або морозильна камера наказала довго жити?
Для солонини підійде убиток , шия та інша філейна частина свинини, можна м’ясо на кісточці.
1. М’ясо помити та просушити. Обрізати всі виступаючі та висючі частини.
2. Окремо приготувати м’ясо. У глибоку каструлю (лише алюмінієву) залити п’ять літрів води і додати півлітрову банку солі (не йодованої) і поставити на вогонь.
3. Як тільки вода із сіллю закипить, помістити в киплячий розсіл сире м’ясо. Воно має повністю зануритися у розсіл. Зайву воду можна легко вилити.
4. Після закипання варити 10 хвилин. Солоне м’ясо перекласти в скляну банку, залити розсолом до верху, закрити звичайною пластмасовою кришкою та прибрати у прохолодне місце.
М’ясо вважається повністю просолене через три тижні. Зазвичай солонину нарізають тонкими шматочками та подають із часником.
М’ясо ретельно промити, просушити серветкою або паперовим рушником і зрізати все сало (інакше продукт гірчить). Потім м’ясо дуже тонко нарізати шматочками по 2-3 мм завтовшки і добре просушити.
Зробити це можна в духовці за температури 75 градусів близько 16-20 годин. М’ясні шматочки мають стати повністю сухими.
Зберігати таке м’ясо в герметичній упаковці, найкраще вакуумної при кімнатній температурі.
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…
Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…
Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.
Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?