Новини

Кому не можна їсти зелений борщ?

Кому слід вживати страву з обережністю?

1. При проблемах із нирками. Дуже обережно варто вживати щавель при сечокам’яній хворобі. Та й для здорових людей щоденне вживання страв із щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.

2. При подагрі. «Не любить» щавель та подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин та солі відкладаються у суглобах. При цьому щавлева кислота сприяє цьому процесу.

3. При гастриті та виразці. Цей продукт шкідливий тим, хто страждає на гастрит із підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, або у кого відбуваються будь-які інші запальні процеси в органах шлунково-кишкового тракту.

ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не варто використовувати старе листя рослини.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 21 серпня

21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.

20/08/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 21 серпня 2025 року: хвилюватись або відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…

20/08/2025 22:46
  • Новини

Забудьте про магазин: 2 рецепти натуральних домашніх соусів з яскравим смаком

Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…

20/08/2025 22:13
  • Новини

Пенсії з вересня 2025 року: хто отримає доплати і що важливо знати

Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.

20/08/2025 21:36
  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: секрети, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49