Новини

Кому не можна їсти зелений борщ?

Кому слід вживати страву з обережністю?

1. При проблемах із нирками. Дуже обережно варто вживати щавель при сечокам’яній хворобі. Та й для здорових людей щоденне вживання страв із щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.

2. При подагрі. «Не любить» щавель та подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин та солі відкладаються у суглобах. При цьому щавлева кислота сприяє цьому процесу.

3. При гастриті та виразці. Цей продукт шкідливий тим, хто страждає на гастрит із підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, або у кого відбуваються будь-які інші запальні процеси в органах шлунково-кишкового тракту.

ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не варто використовувати старе листя рослини.

Новое на сайте

  • Статті

Менінгіт — реальна загроза здоров’ю або лише «страшилка» з дитинства

Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…

05/10/2025 06:14
  • Новини

Сонце знову готує сюрприз: Землю накриє нова хвиля магнітних збурень

Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.

04/10/2025 21:00
  • Статті

Зворотній осмос чи проточна фільтрація: що вибрати для очищення води?

Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…

04/10/2025 20:39
  • Новини

Східний сніданок на вашій кухні: як приготувати яйця по-турецьки за 20 хвилин

Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.

04/10/2025 19:50
  • Різне

Магніти на кухні небезпечні: зніміть їх з холодильника прямо зараз

Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.

04/10/2025 18:30
  • Новини

Як зберегти врожай буряка і моркви без льоху: три несподівані рішення

Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?

04/10/2025 17:20