Дієтологи рекомендують вживати його щодня у невеликих кількостях. Чому?
1. Оливкова олія покращує мозкову діяльність, зміцнює пам’ять за рахунок наявності у складі омега-3 жирних кислот.
2. Не окислюється у процесі термічної обробки і містить великої кількості насичених жирів. Саме тому оливкову олію можна використовувати для обсмажування продуктів.
3. Має легкий проносний і сильний жовчогінний ефект. Тому регулярне вживання оливкової олії запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину та зміцнює стінки судин.
ВАЖЛИВО! Особливо корисним вважається оливкова олія першого віджиму.
Біль у спині, слабкість у ногах та дискомфорт під час ходьби дуже часто зустрічаються у…
До завершення строку ідентифікації пенсіонерів лишається півтора місяця — хто не встигне до 31 грудня,…
В Україні триває поступовий перехід від паперових трудових книжок до електронного формату. Усі записи про…
Гарбуз – королева осіннього меню, з нього можна приготувати найрізноманітніші страви. Сьогодні пропонуємо не просто…
З 15 листопада розпочався прийом заявок на нову тисячу Зеленського, проте деякі громадяни зможуть оформити…
Мрієте про красиве весілля, що запам'ятовується? Країна з багатою історією та мальовничою природою, розташована на…