Дієтологи рекомендують вживати його щодня у невеликих кількостях. Чому?
1. Оливкова олія покращує мозкову діяльність, зміцнює пам’ять за рахунок наявності у складі омега-3 жирних кислот.
2. Не окислюється у процесі термічної обробки і містить великої кількості насичених жирів. Саме тому оливкову олію можна використовувати для обсмажування продуктів.
3. Має легкий проносний і сильний жовчогінний ефект. Тому регулярне вживання оливкової олії запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину та зміцнює стінки судин.
ВАЖЛИВО! Особливо корисним вважається оливкова олія першого віджиму.
В Україні відмовляються від копійок. Які зміни запроваджує Національний банк України.
Бульбоцибулини гладіолусів старіють уже через кілька років, що позначається на цвітінні. Експерт дав кілька порад,…
Блекаути чи профілактика: навіщо складають нові таблиці відключень. Як працюватиме енергосистема України з жовтня?
Після атаки російських дронів на енергооб'єкти Славутича ЧАЕС залишилася без електропостачання. Деталі надзвичайної події.
В Україні планують змінити механізм обчислення зарплат педагогам. Це має зробити систему більш прозорою.
До процесу оцифрування трудових книжок внесли важливі зміни. Що треба знати застрахованим особам, щоб не…