Дієтологи рекомендують вживати його щодня у невеликих кількостях. Чому?
1. Оливкова олія покращує мозкову діяльність, зміцнює пам’ять за рахунок наявності у складі омега-3 жирних кислот.
2. Не окислюється у процесі термічної обробки і містить великої кількості насичених жирів. Саме тому оливкову олію можна використовувати для обсмажування продуктів.
3. Має легкий проносний і сильний жовчогінний ефект. Тому регулярне вживання оливкової олії запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину та зміцнює стінки судин.
ВАЖЛИВО! Особливо корисним вважається оливкова олія першого віджиму.
1 липня очікується невеликий дощ на Луганщині, на решті територіях без опадів.
Кабмін затвердив важливу ухвалу, яка змінить повсякденне використання мобільного зв'язку: боротьба зі спамом, нові права…
Православний церковний календар на липень 2025 року допомагає віруючим стежити за всіма святами, постами чи…
В Україні діє обмеження на зняття готівки – не більше 100 тисяч гривень на добу.…
Запалення апендикса — не та ситуація, коли можна чекати. Біль може тимчасово вщухнути, але це…