Дієтологи рекомендують вживати його щодня у невеликих кількостях. Чому?
1. Оливкова олія покращує мозкову діяльність, зміцнює пам’ять за рахунок наявності у складі омега-3 жирних кислот.
2. Не окислюється у процесі термічної обробки і містить великої кількості насичених жирів. Саме тому оливкову олію можна використовувати для обсмажування продуктів.
3. Має легкий проносний і сильний жовчогінний ефект. Тому регулярне вживання оливкової олії запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину та зміцнює стінки судин.
ВАЖЛИВО! Особливо корисним вважається оливкова олія першого віджиму.
Часто при покупці бананів на їхній шкірці можна побачити коричневі або навіть чорні плями. Одні…
Влада ухвалила рішення виплачувати частині пенсіонерів одноразову матеріальну допомогу до днів народжень. Хто саме може…
Частина українців можуть отримати безкоштовні продуктові набори від гуманітарного хабу. Як це зробити та яким…
Чи можуть пенсіонери впливати на дату видачі пенсійних виплат та обирати зручнішу для себе. Що…
Росія продовжує обстрілювати мирні населені пункти України. У Генштабі ЗСУ детально розповіли про ситуацію на…
Держава передбачила ряд пільг для пенсіонерів. Але не всі про них знають і, відповідно, користуються.…