Слід знати, що в томатах, що пролежали кілька днів у холодильнику, концентрація нітратів стає вищою, ніж у щойно зірваних.
Овочі з надлишком нітратів, особливо зелені культури, мають потужні стебла і листя неприродно інтенсивного темно-зеленого кольору, іноді з синім відтінком. Точно визначають їхню кількість у лабораторії агрохімічної та санітарно-епідеміологічної служб.
Зменшити рівень нітратів в овочах та зелені можна шляхом витримки їх у чистій воді. Через 20 хвилин частина хімічних сполук перейде із продукції у воду.
Щоб продовжувати отримувати пенсії, деяким українцям доведеться написати заяву у Пенсійний фонд і стосується це…
Тепла погода чи знову дощ? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Для людей похилого віку важливо мати в домі домашніх улюбленців. Відомо, що собаки — найвірніші…
Солодка, хрумка, велика – саме такою ми хочемо бачити моркву з власного городу. Розповідаємо, як…
Форшмак – ідеальна намазка для бутербродів. Спробуйте спрощений варіант із сардин, для приготування всього за…