Йдеться про цикорій. Цикорій – одна з найдавніших одомашнених рослин із цілющими властивостями.
Папірус Еберса (медичний трактат, опублікований близько 1500 н.
У Європі цикорій вирощували як лікарську рослину з часів середньовіччя, і ченці-бенедиктинці покращили різновиди цикорію для харчових цілей.
У 1763 році голландці застосували метод обсмажування кореня для підбадьорливого напою. У Франції смажений цикорій пережив справжній бум у 1806 році, коли під час війни в країні стався дефіцит кави, і Наполеон сприяв розвитку культури цикорію на півночі Франції як кавової альтернативи.
На сьогоднішній день на півночі Франції зосереджено основні поля цикорію з виробництвом близько 80 000 тонн.
Цикорій знаходить нове застосування у промисловості завдяки корінням – джерелу інуліну. Ця речовина необхідна у харчових добавках, оскільки допомагає знизити рівень холестерину та сприяє гарному балансу кишкової флори.
Читайте також:
Джерело: agronews.ua
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…