Приготувати його можна з будь-яких цитрусів – апельсинів, лимонів, лайму або грейпфрутів.
Півкіла білої частини шкірки будь-якого цитрусу (або асорті) наріжте невеликими шматочками або натріть на тертці, змішайте з шістьма столовими ложками лимонного соку і подрібніть у блендері. Одержану суміш влийте в каструлю з товстим дном, додайте півлітра води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте близько 10 хвилин.
Пюре трохи остудіть і процідіть через кілька шарів чистої марлі. Одержаний сік і є пектин.
Використовуйте його одразу або висушіть до стану порошку.
Читайте також: Бурякові троянди на новорічному столі
Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…
Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…
Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…
Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?
Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?
Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?