Новини

Як приготувати цитрусовий пектин?

Приготувати його можна з будь-яких цитрусів – апельсинів, лимонів, лайму або грейпфрутів.

Півкіла білої частини шкірки будь-якого цитрусу (або асорті) наріжте невеликими шматочками або натріть на тертці, змішайте з шістьма столовими ложками лимонного соку і подрібніть у блендері. Одержану суміш влийте в каструлю з товстим дном, додайте півлітра води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте близько 10 хвилин.

 

Пюре трохи остудіть і процідіть через кілька шарів чистої марлі. Одержаний сік і є пектин.

Використовуйте його одразу або висушіть до стану порошку.

Читайте також: Бурякові троянди на новорічному столі

Новое на сайте

  • Новини

Споживачі почали отримувати ще одну платіжку за газ: за що доведеться окремо заплатити

Українці вже давно звикли оплачувати дві окремі квитанції за газ – за сам ресурс та…

21/11/2025 06:33
  • Новини

До сковороди нічого не прилипне: простий спосіб з минулого, про який багато хто забув

Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…

21/11/2025 05:33
  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30