Приготувати його можна з будь-яких цитрусів – апельсинів, лимонів, лайму або грейпфрутів.
Півкіла білої частини шкірки будь-якого цитрусу (або асорті) наріжте невеликими шматочками або натріть на тертці, змішайте з шістьма столовими ложками лимонного соку і подрібніть у блендері. Одержану суміш влийте в каструлю з товстим дном, додайте півлітра води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте близько 10 хвилин.
Пюре трохи остудіть і процідіть через кілька шарів чистої марлі. Одержаний сік і є пектин.
Використовуйте його одразу або висушіть до стану порошку.
Читайте також: Бурякові троянди на новорічному столі
Кішки проти стресу. Таємна сила котячого муркотіння — ефект, який дивує медиків.
З жовтня 2025 року в Україні стартують масові перевірки отримувачів субсидій. Хто має повернути гроші…
Адміністративний арешт майна — крайній засіб впливу на порушників податкових забов'язань. Ось коли його застосовують.
Що робити з комунальними боргами, якщо ви переселенець, а квартира лишилася на окупованій території? Пояснюємо,…
Прибираючи квітник до зими, не поспішайте викидати зів’ялі рослини. Правильний догляд восени допоможе захистити сад…
Простий спосіб контролювати свій страховий стаж. ПФУ нагадав українцям, як перевірити сплату внесків.