Середа, 19 Січня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяБурякові троянди на новорічному столі

Бурякові троянди на новорічному столі

Этот материал также доступен на русском языке
Коли чекаєш на гостей, завжди хочеться приємно здивувати їх, смачно нагодувати і красиво накрити стіл.

Безсумнівно, «троянди» стануть яскравою окрасою будь-якого застілля, і тим більше новорічного. Крім всього, в них вам сподобається ніжність начинки, пікантне поєднання солодощі буряків та часникової гостроти.

Інгредієнти:

  • лаваш
  • буряк
  • морква
  • часник
  • майонез
  • сіль
  • перець
  • зелень для прикраси. 

Приготування

  • Овочі беруться порівну.
  • Буряк відварити і натерти на великій тертці, сиру моркву – на дрібній.
  • Масу ретельно перемішати до однорідності, присолити та поперчити за смаком.
  • У майонез видавити часник за смаком, знову добре перемішати і з’єднати з буряком та морквою.
  • На лист лаваша рівномірним шаром в півсантиметра розкласти начинку, щільно згорнути рулетом і дати постояти 5-10 хвилин (а можна і не чекати).
  • Потім отримані ковбаски розрізаються на кільця по 3-4 сантиметри і викладаються на блюдо, прикрашаються за бажанням зеленню.
  • Подавати можна одразу, а можна і при гостях, для більшого ефекту.

Треба врахувати, що «троянди» розлітаються відразу і мають підвищений попит, тому бажано мати в резерві другу порцію.

Секретики

  • Пропорції та різні терки для сирих та варених овочів – найважливіша складова.
  • Без часнику буде прісно.
  • Рулети можна охолоджувати у холодильнику, але якщо майонезу буде багато, лаваш швидко розкисне.

Якщо ви підготували овочів більше, ніж у вас у запасі лавашів, на стіл піде ще одна страва – салат «Білочка». Для цього в начинку додайте дрібно нарізані горіхи.

І приємного апетиту: криниця вітамінів, клітковини та гострих смакових відчуттів!

Читайте також:

 

Нове на сайті