Неодмінно треба забезпечити організм вітамінами групи В та значною кількістю харчових волокон, необхідних для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Ці речовини містять вівсянка, гречка, рис, перловка та булгур.
Також не варто забувати про бобові, особливо такі, як квасоля та сочевиця, – це чудове джерело рослинного білку, що легко засвоюється, вітамінів групи B і таких мікроелементів, як мідь і цинк, корисних для організму.
Дуже важливо щодня споживати не менше п’яти порцій свіжих овочів, фруктів, ягід, салатного листя та зелені, щоб забезпечити необхідну кількість вітаміну C, бета-каротину, фолієвої кислоти, біофлавоноїдів та клітковини.
Риба – теж важлива складова раціону після коронавірусної хвороби. Особливо корисні жирні види риби.
Читайте також:
Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…
Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…
Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…
В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?