Неодмінно треба забезпечити організм вітамінами групи В та значною кількістю харчових волокон, необхідних для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Ці речовини містять вівсянка, гречка, рис, перловка та булгур.
Також не варто забувати про бобові, особливо такі, як квасоля та сочевиця, – це чудове джерело рослинного білку, що легко засвоюється, вітамінів групи B і таких мікроелементів, як мідь і цинк, корисних для організму.
Дуже важливо щодня споживати не менше п’яти порцій свіжих овочів, фруктів, ягід, салатного листя та зелені, щоб забезпечити необхідну кількість вітаміну C, бета-каротину, фолієвої кислоти, біофлавоноїдів та клітковини.
Риба – теж важлива складова раціону після коронавірусної хвороби. Особливо корисні жирні види риби.
Читайте також:
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…