Про це повідомляє winencsy.com.
Petit Manseng – білий сорт винограду, з якого виробляють вино найвищої якості серед усіх сортів винограду сімейства Мансенг. Свою назву він отримав через дрібні ягід та низьку врожайність, і зазвичай з нього виготовляють вина пізнього збору замість ботритизованих. В основному висаджується на південному заході Франції і зараз стає все більш популярним у Сполучених Штатах та Австралії.
Liliorila – це сорт, створений П’єром Марселем Дюркетті у Бордо у 1956 році. Це помісь бароко та шардоне, а на півдні Франції посаджено лише кілька гектарів. З нього виробляють вино з гарним смаком та структурою з інтенсивним фруктовим ароматом, хоча воно напівсолодке та має 10-11,5% оборотів. Це виноград для солодкого ботритизованого вина.
Можливо, через зміну клімату ці сорти найближчим часом з’являться і в Україні, і наші винороби зможуть створювати більше солодких вин.
Читайте також:
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…