Вважається, що страву придумано за часів Наполеона III шеф-кухарем паризького ресторану Адольфом Дюглере в XIX столітті. А назвали його в честь знаменитої куртизанки Другої Імперії (період царювання у Франції імператора Наполеона ІІІ) Анни Деліон.
Для приготування страви нам будуть потрібні: крупна картопля – 1 кг, масло вершкове – 130 г, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.
Картоплю почистити і нарізати тонкими кружальцями. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом. Потім викласти картопляні кружечки у форму. Кожен картопляний шар посолити, поперчити і змастити розтопленим маслом. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Готову картоплю перевернути на плоске блюдо і посипати дрібно нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати топлене диво-масло власноруч.
Читайте також:
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Михайло Вулах пояснює, хто має право на обов’язкову частку у спадщині, як її…
Деякі споживачі зможуть значно зекономити на електроенергії. Хто та скільки платитиме в грудні.