Новини

Картопля “Анна”: запіканка по-французьки

Вважається, що страву придумано за часів Наполеона III шеф-кухарем паризького ресторану Адольфом Дюглере в XIX столітті. А назвали його в честь знаменитої куртизанки Другої Імперії (період царювання у Франції імператора Наполеона ІІІ) Анни Деліон.

Головні інгредієнти страви

Для приготування страви нам будуть потрібні: крупна картопля – 1 кг, масло вершкове – 130 г, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.

Картоплю почистити і нарізати тонкими кружальцями. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом. Потім викласти картопляні кружечки у форму. Кожен картопляний шар посолити, поперчити і змастити розтопленим маслом. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Готову картоплю перевернути на плоске блюдо і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати топлене диво-масло власноруч.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 6 липня – який вплив на здоров’я

Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…

05/07/2025 21:55
  • Новини

Обмін паспортів: кому потрібно терміново обновити документи

Деякі паспорти можуть втратити чинність – і ви залишитися без документа. Що саме стати причиною…

05/07/2025 21:03
  • Новини

Отримувачі соцвиплат мають пройти перевірку, інакше допомогу призупинять: хто потрапив до списків

Частина отримувачів соцдопомоги може опинитися без виплат – і причина в новій процедурі, яку запровадили…

05/07/2025 20:00
  • Новини

Повного страхового стажу не потрібно: хто може вийти на пенсію, пропрацювавши 10 років

Цей виняток у пенсійному законодавстві стосується не всіх, але якщо ви підпадаєте під категорію –…

05/07/2025 18:54
  • Дача

Культури для тіні, півтіні та сонця: що і де садити в саду та на городі, щоб добре росло

Здається, що в тіні росте лише трава? Насправді є десятки культур, які чудово почуваються без…

05/07/2025 16:37
  • Новини

Хрусткі рулетики з кабачків у паніровці: розлетяться за хвилину

Ці кабачкові рулетики зникнуть зі столу швидше, ніж ви встигните подати до них соус. Неймовірний…

05/07/2025 15:11