Новини

Запасаємося свіжим перцем на зиму: найкращі способи зберігання

Найкраще зберігається болгарський перець у льоху в дерев’яних ящиках. Головна умова для хорошої лежкості – це вологість повітря близько 80-90% та температура 0-2 градуси.

Можна облаштувати сховище на утепленому балконі. Перед закладанням овочів у тару кожен перчик потрібно обгорнути щільним папером. У такому вигляді перець зберігатиметься близько чотирьох місяців.

Ще можна помістити плоди в поліетиленові прозорі пакети з отворами. Якщо який-небудь плід почне псуватися, його легко виявити і видалити.

Багато перцю зберігають у ящиках, пересипаючи плоди чистим річковим піском. Беруть добре просушений ящик – не важливо, дерев’яний чи поліетиленовий, – на дно якого стелять газету або цупкий папір. Туди поміщають плоди, пересипаючи шарами піску. При такому способі зберігання доречно не мити перець перед закладанням, а просто очистити його від видимих ​​забруднень. Якщо прожарити пісок, то період зберігання буде довшим.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

На що можна витратити «тисячу Зеленського»: повний перелік товарів і послуг

Українці можуть отримати 1000 грн “Зимової підтримки” до 24 грудня і витратити їх на товари…

19/11/2025 10:00
  • Статті

Сирі чи приготовані: як отримати максимум користі від овочів і фруктів – відповідь вас здивує

Ми звикли вважати, що будь-які овочі та фрукти корисні, але їхня реальна поживна цінність залежить…

19/11/2025 09:26
  • Новини

Як легко зняти шкірку з гарбуза: три прості способи

Очистити гарбуз від твердої шкірки можна набагато швидше, ніж здається. Існує три прості способи, які…

19/11/2025 08:56
  • Новини

ID-картка замість паспорта-книжечки: міграційна служба пояснила, кому треба замінити документ

У Державній міграційній службі повідомили, чи дійсні паспорти-книжечки і кому треба оформлювати ID-картку.

19/11/2025 07:33
  • Новини

6500 гривень цієї зими: хто гарантовано отримає виплату

Крім тисячі Зеленського, українці зможуть отримати ще одну допомогу у розмірі 6500 гривень. Розповідаємо хто…

19/11/2025 06:30
  • Новини

5 помилок при квашенні капусти: чому вона не виходить хрусткою і смачною

Квашена капуста — проста, недорога та дуже корисна заготівля, але інколи навіть досвідченим господиням вона…

19/11/2025 05:31