Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років. Вчені вже запатентували три різновиди фрукту – Говерла, Роман Кош та Роджерс. Усі вони добре перенесли зниження температури до мінус 27 градусів.
Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть досягати ваги 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки.
Загальна площа дослідного господарства – 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Згодом стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.
Багаторічний досвід селекції вчених став популярним: по саджанці їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.
Урожай хурми вчені планують збирати до кінця листопада. Кажуть, що плоди в холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам і гостям.
Крім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.
Читайте також:
Джерело: Аgrotrend
Як виростити велику й смачну полуницю? Потрібно пам'ятати про правильне розташування рослин. Одна проста хитрість…
Паштет з грибів – це ідеальна пісна намазка для ваших бутербродів. Легкий, смачний і ситний.
Частина українців зможе не платити за комунальні послуги. Відповідний законопроєкт має ухвалити Верховна Рада.
В Україні ухвалили важливі зміни щодо порядку нарахування пенсій особам, які перебувають за кордоном. Пенсійний…
Відомий благодійний фонд запрошує українців зареєструватися на отримання нової грошової допомоги. Як це зробити.
Українців попередили про небезпеку на торгових прилавках. Які фрукти зараз не варто купувати, щоб не…