Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років. Вчені вже запатентували три різновиди фрукту – Говерла, Роман Кош та Роджерс. Усі вони добре перенесли зниження температури до мінус 27 градусів.
Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть досягати ваги 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки.
Загальна площа дослідного господарства – 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Згодом стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.
Багаторічний досвід селекції вчених став популярним: по саджанці їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.
Урожай хурми вчені планують збирати до кінця листопада. Кажуть, що плоди в холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам і гостям.
Крім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.
Читайте також:
Джерело: Аgrotrend
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?