Хурму у Плодовому вирощують понад 30 років. Вчені вже запатентували три різновиди фрукту – Говерла, Роман Кош та Роджерс. Усі вони добре перенесли зниження температури до мінус 27 градусів.
Плід кожного виду відрізняється за формою, розміром, смаком. Найбільші можуть досягати ваги 300 г, дрібні важать менше 100 г, при цьому саме вони легше переносять заморозки.
Загальна площа дослідного господарства – 760 га. До окупації Криму воно було підрозділом Нікітського ботанічного саду. Згодом стало частиною Інституту рису Національної академії аграрних наук України.
Багаторічний досвід селекції вчених став популярним: по саджанці їхніх екзотичних дерев приїжджають з усіх куточків країни.
Урожай хурми вчені планують збирати до кінця листопада. Кажуть, що плоди в холодному приміщенні можуть зберігатися свіжими до кінця зими. Їх не продають, а роздають колегам і гостям.
Крім хурми, у дослідному господарстві вирощують китайські фініки, ківі, банани.
Читайте також:
Джерело: Аgrotrend
Кабінет міністрів України змінив правила призначення субсидій для деяких категорій громадян. Які нововведення чекають на…
Магнітні бурі можуть спричинити погане самопочуття і навіть проблеми зі здоров'ям. Але якщо знати, коли…
Частина українців можуть отримати додаткову грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому продовжувати отримувати…
Пенсійне посвідчення – важливий документ кожного пенсіонера, який дає право на низку пільг. Кому потрібно…
В Україні з'явилася нова шахрайська схема. Під виглядом оформлення допомоги нібито від Червоного Хреста шахраї…
У Чорнобилі продовжують фіксувати нові рекорди, які багатьом здаються чимось незвичайним. На цей раз співробітники…