Експерти радять неодмінно мити картоплю теплою водою й за допомогою щітки, навіть якщо ви потім будете чистити шкірку.
Мити картоплю треба тільки безпосередньо перед її готуванням. Спочатку потрібно помити руки з милом, щоб уникнути перехресного забруднення і переконатися, що всі поверхні та посуд очищені.
За допомогою щітки для овочів потрібно почистити картоплю, щоб видалити бруд, який прилип до картоплі. Потім бульби поміщають у чисту миску, наповнену теплою водопровідною водою, на 20 хвилин. Далі картоплю промивають проточною водою, щоб видалити залишки бруду та сміття.
Після митті картоплі неодмінно видаляють усі зелені, пророслі або пом’яті частини чистим ножем. Вони можуть містити отруту.
Зелену картоплю в їжу вживати не можна. Шкірочка зеленої картоплі має гіркий смак і може завдати шкоди здоров’ю, а в м’якоті такої картоплі утворюється небезпечна для людини сполука – соланін.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати картоплю.
Читайте також:
Уряд визнав, що через попередні розрахункові помилки пенсіонери недоотримали значні суми. Кому виплатять компенсації.
Кабмін затвердив законопроєкт про державний бюджет на 2026 рік. Документ передбачає підвищення соціальних стандартів —…
Частина українців, у тому числі особи пенсійного віку, з жовтня має право на отримання нових…
Більшість українців навіть не підозрюють, що звичка підключати ці прилади через подовжувач може стати причиною…
В Україні пенсія за віком визначається двома ключовими чинниками — тривалістю страхового стажу та рівнем…
В Україні близько мільйона осіб мають статус учасника бойових дій - таку цифру озвучували міністерка…