Експерти радять неодмінно мити картоплю теплою водою й за допомогою щітки, навіть якщо ви потім будете чистити шкірку.
Мити картоплю треба тільки безпосередньо перед її готуванням. Спочатку потрібно помити руки з милом, щоб уникнути перехресного забруднення і переконатися, що всі поверхні та посуд очищені.
За допомогою щітки для овочів потрібно почистити картоплю, щоб видалити бруд, який прилип до картоплі. Потім бульби поміщають у чисту миску, наповнену теплою водопровідною водою, на 20 хвилин. Далі картоплю промивають проточною водою, щоб видалити залишки бруду та сміття.
Після митті картоплі неодмінно видаляють усі зелені, пророслі або пом’яті частини чистим ножем. Вони можуть містити отруту.
Зелену картоплю в їжу вживати не можна. Шкірочка зеленої картоплі має гіркий смак і може завдати шкоди здоров’ю, а в м’якоті такої картоплі утворюється небезпечна для людини сполука – соланін.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати картоплю.
Читайте також:
Частина пенсіонерів уже отримала по 187,50 гривні. Хоча сума невелика, це свідчить про те, що…
Попри офіційно оголошений старт опалювального сезону, багато українців продовжують залишатися в холодних квартирах. Часто батареї…
Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…
Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…