Експерти радять неодмінно мити картоплю теплою водою й за допомогою щітки, навіть якщо ви потім будете чистити шкірку.
Мити картоплю треба тільки безпосередньо перед її готуванням. Спочатку потрібно помити руки з милом, щоб уникнути перехресного забруднення і переконатися, що всі поверхні та посуд очищені.
За допомогою щітки для овочів потрібно почистити картоплю, щоб видалити бруд, який прилип до картоплі. Потім бульби поміщають у чисту миску, наповнену теплою водопровідною водою, на 20 хвилин. Далі картоплю промивають проточною водою, щоб видалити залишки бруду та сміття.
Після митті картоплі неодмінно видаляють усі зелені, пророслі або пом’яті частини чистим ножем. Вони можуть містити отруту.
Зелену картоплю в їжу вживати не можна. Шкірочка зеленої картоплі має гіркий смак і може завдати шкоди здоров’ю, а в м’якоті такої картоплі утворюється небезпечна для людини сполука – соланін.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як краще зберігати картоплю.
Читайте також:
У головній компанії-газопостачальнику країни зробили важливу заяву для побутових споживачів. Що треба знати.
Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.
Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…