1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло треба в широкому та низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло потрібно мішати дерев’яною лопаткою, щоб не приставало до дна і не пригорало. З цієї причини цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначити готовність повидла? Періодично проводимо лопаткою по дну посуду, де варимо повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, отже, повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих. Класична технологія закручування повидла – його запікання в банках у духовці. На поверхні повидла утворюється плівка, вважається, що так заготівля зберігається краще. Потрібно поставити банки в духовку при невеликій температурі. Щойно утвориться плівка, ставимо банки в тепле місце до охолодження, закручуємо кришками і відправляємо на зберігання.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісну страву із сочевиці.
До завершення терміну оцифрування трудових книжок залишилося менше року, тож Пенсійний фонд України закликає не…
14 липня спека починає відступати, але грози ще можливі в окремих регіонах.
Чи очікуються магнітні бурі у понеділок, 14 липня: що кажуть геофізики.
Поки наслідки руйнування Каховської ГЕС продовжують обговорювати на політичному та екологічному рівні, природа показує чудеса…
Енергії тижня 14-20 липня активізують теми минулого, стосунків, влади та долі. Це тиждень символічного роздоріжжя,…
Не треба багато слів. Тільки п'ять — і вони можуть стати опорою у найважчому моменті…