1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло треба в широкому та низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло потрібно мішати дерев’яною лопаткою, щоб не приставало до дна і не пригорало. З цієї причини цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначити готовність повидла? Періодично проводимо лопаткою по дну посуду, де варимо повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, отже, повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих. Класична технологія закручування повидла – його запікання в банках у духовці. На поверхні повидла утворюється плівка, вважається, що так заготівля зберігається краще. Потрібно поставити банки в духовку при невеликій температурі. Щойно утвориться плівка, ставимо банки в тепле місце до охолодження, закручуємо кришками і відправляємо на зберігання.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісну страву із сочевиці.
На заході та в гірських районах можливі пориви вітру та локальні опади - будьте обережні…
Хочете зберегти врожай помідорів, які не встигли почервоніти? Дізнайтеся, як замаринувати зелені помідори - просто,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Чи не повториться Хеллоуїнський шторм?
Чорна п’ятниця — свято для всіх любителів вигідного шопінгу. Щороку мільйони покупців у всьому світі…
Багато хто помічає: чим старшим стаєш, тим швидше летять дні та роки. Вчені виявили біологічне…
У його книгах оживають русалки, відьми та чорні коти, а поряд — солдати, окупанти та…