1. Ягоди або фрукти перед варінням пропускають через м’ясорубку сирими або перетирають через сито (можна використовувати блендер) у відвареному вигляді.
2. Оскільки зі слив або ягід найчастіше повидло виходить рідким, до нього додають яблука, груші або абрикоси.
3. Варити повидло треба в широкому та низькому посуді, завдяки чому волога випаровується швидко, а колір і смак повидла виходять ідеальними. Під час варіння повидло потрібно мішати дерев’яною лопаткою, щоб не приставало до дна і не пригорало. З цієї причини цукор кладуть після згущення маси.
4. Як визначити готовність повидла? Періодично проводимо лопаткою по дну посуду, де варимо повидло, і якщо з’являється доріжка, яка потихеньку заповнюється, отже, повидло готове. За час варіння обсяг має зменшитися вдвічі.
5. Повидло розливають по банках, попередньо стерилізованих. Класична технологія закручування повидла – його запікання в банках у духовці. На поверхні повидла утворюється плівка, вважається, що так заготівля зберігається краще. Потрібно поставити банки в духовку при невеликій температурі. Щойно утвориться плівка, ставимо банки в тепле місце до охолодження, закручуємо кришками і відправляємо на зберігання.
6. Кількість цукру в масі – не менше 60%, а вологи – не більше 35%.
Раніше ми розповідали, як приготувати пісну страву із сочевиці.
Фальшивомонетники змінили тактику: тепер у ході не лише підроблені гривні, а й долари з євро…
У міській квартирі і навіть у багатоповерховому будинку зненацька можуть з'явитися мурахи. Їхня поява пов'язана…
В Україні починають перевіряти релігійні організації на наявність зв'язків із церквою, керованою з Москви.
Чому одні країни мають ядерну зброю, а інші — ні? Як Індія та Пакистан стали…
У повсякденному стресовому житті чимало людей, особливо старшого віку, звикають до пігулок не лише фізично,…
Картопляна запіканка – це смачно, ситно і недорого. Цей рецепт відрізняється тим, що м'ясний фарш…