У дослідженні, опублікованому в Національній бібліотеці охорони здоров’я, взяли участь 217 осіб з ревматоїдним артритом.
Вчені дійшли висновку, що чорниця та шпинат частіше поліпшували стан учасників дослідження, в той час як до погіршення призводили газовані напої з цукром і десерти.
На їхню думку, цукор впливає на шлунково-кишковий тракт, баланс корисних і шкідливих бактерій у травному тракті, стан якого у хворих на артрит і так найчастіше не в порядку.
– Що нестабільніші кишкові бактерії, то вищою є ймовірність запалення, яке може погіршити симптоми артриту, – заявила дієтолог Мелісса Енн Пест.
Нагадаємо, що раніше ми розповідали про 10 продуктів для боротьби з зайвою вагою.
Джерело: newsyou.info
Вибір якісної моторної оливи — це запорука довгого життя двигуна вашого автомобіля. Ринок пропонує безліч…
Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…
Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…
78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…
Не всі продукти можна зберігати в морозильній камері. Деякі в таких умовах втрачають свої смакові…
Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.