Персики в Україні вирощуються переважно на півдні. 81% вирощених персиків припадає на 4 області: Одеська, Херсонська, Дніпропетровська та Запорізька. При цьому близько 50% вирощується в господарствах населення, а 50% – фермерськими та промисловими господарствами. І саме для останніх характерним є скорочення насаджень персиків і обсягів виробництва.
Вся справа в тому, що на півдні вирощувати персики без зрошування не можна, клімат щороку стає дедалі посушливішим. Аби встановити зрошувальні системи, потрібні додаткові капіталовкладення, які можуть і не окупитися через імпорт.
Україна імпортує у 2,8 раза більше персиків, ніж виробляє. У 2020 році імпортні постачання персиків складали 48,3 тис. т, а виробництво – 17,1 тис. т. При цьому експортних відвантажень практично немає.
Основними країнами-постачальниками даного фрукту 2020 року були Греція (65% імпортованого обсягу), Туреччина (16%) та Іспанія (10%).
Джерело: ucab.ua
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.