Раніше ми давали рецепт пісних котлет з рису.
Під час посту або просто для різноманіття раціону чудовим варіантом обіду чи вечері стануть пісні котлети з фасолі. Вони виходять ніжними, ароматними і дуже ситними, а готувати їх просто та швидко.
Інгредієнти:
- 250 г білої або іншої фасолі
- 1 цибулина
- 20 мл рослинної олії
- 100 г манної крупи
- ½ ч. л. приправи “Карі”
- 4 гілочки петрушки
- 1 ч. л. солі.
Приготування:
- Фасоль замочують на 6–8 годин, потім варять у підсоленій воді до м’якості.
- Цибулю нарізають дрібними кубиками та обсмажують на рослинній олії до золотистого кольору.
- Відварену фасоль подрібнюють у м’ясорубці або блендері, щоб отримати однорідний фарш.
- Додають до нього смажену цибулю, карі, сіль і 2 ст. л. манної крупи, ретельно перемішують.
- Дрібно нарізану зелень також додають у фарш, залишають масу настоюватися на 15 хвилин, щоб манка набухла.
- Формують котлети, змочуючи руки у воді, обвалюють у манній крупі.
- Обсмажують котлети на сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.
Готові котлети можна подавати з овочевим салатом, гарніром або соусом. Це не лише смачно, а й корисно! Спробуйте і переконайтеся самі.
Читайте також: