Субота, 1 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКласичний рецепт того самого тертого пирога на маргарині: пісочне тісто та багато...

Класичний рецепт того самого тертого пирога на маргарині: пісочне тісто та багато начинки

Этот материал также доступен на русском языке
Тертий пиріг із варенням – це улюблений десерт багатьох українців. У пирога хрумка скоринка, а саме тісто ароматне і з ніжною текстурою.

Пропонуємо рецепт на маргарині, так як готували тертий пиріг раніше. Звичайно, за бажанням ви можете замінити маргарин маслом.

Читайте також: Перевірений роками рецепт: найсмачніший і найповітряніший хмиз на кефірі – смак з дитинства

Інгредієнти:

  • Маргарин або вершкове масло – 200 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Будь-яке варення на ваш смак, але тільки густе.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. У глибокій мисці з’єднайте м’який маргарин, яйця та цукор, збиваючи до отримання однорідної маси. Поступово додавайте борошно та розпушувач, доки не утвориться тісто, яке можна сформувати у кулю. Розділіть тісто на дві частини, одну з яких приберіть у морозильник.
  3. На лист викладіть половину тіста, надаючи йому форму прямокутника. Зверху рівномірно розподіліть варення, а потім натріть на тертці частину тіста, що залишилася, і посипте нею пиріг.
  4. Випікайте до золотистої скоринки, це займе приблизно 30 хвилин, залежно від особливостей вашої духовки.
  5. Після випікання дайте пирогу охолонути, потім наріжте його на порційні шматочки і насолоджуйтесь чашкою чаю або кави.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні