Середа, 12 Лютого, 2025
ГоловнаНовиниЯк правильно їсти чорнослив, щоб не завдати шкоди здоров'ю: багато хто цього...

Як правильно їсти чорнослив, щоб не завдати шкоди здоров’ю: багато хто цього не знає

Этот материал также доступен на русском языке
Про користь чорносливу відомо багатьом. А як саме він впливає на організм, як його ввести в харчування родини, до яких страв додавати і скільки можна їсти – знають не всі.

Чим корисний чорнослив

Чорнослив містить клітковину, тому сприяє травленню. Природні проносні речовини допомагають людям, які страждають на закрепи.

Раніше ми розповідали, як потрібно мити сухофрукти.

Калій та магній нормалізують тиск, покращують пружність судин. Тому сушені сливи корисні для серцево-судинної системи.

Бор, кальцій та вітамін К важливі для зміцнення кісткової тканини.

Чорнослив також рекомендовано для профілактики анемії. Завдяки вмісту заліза він підтримує нормальний рівень гемоглобіну.

Антиоксидантні речовини здатні убезпечити клітини організму від передчасного старіння, а також зміцнювати імунітет.

Як правильно їсти чорнослив

Занадто сухий чорнослив можна попередньо замочити у теплій воді. Буде достатньо 10-15 хвилин, щоб зробити його знову соковитим.

Цей продукт чудово підходить у якості перекусу. Добре поєднується з горіхами, а також медом. А в поєднанні з кисломолочними продуктами покращує травлення.

Для людей, які намагаються обмежити вживання цукру, чорнгослив може стати натуральним підсолоджувачем. Подрібнений продукт використовують у випічці та десертах.

Сушені ягоди сливи здатні додати характерних смакових акцентів та солодкого смаку напоям. Чорнослив додають до компотів, узварів, смузі і навіть чаю.

Що приготувати з чорносливу

Спробуйте зміксувати чорнослив в салатах з куркою та волоськими горіхами, з відвареним буряком і горіхами, з бринзою, шпинатом і медово-гірчичним соусом.

Готуючи основні страви, чорнослив гармонійно можна поєднати з тушкованою куркою, свининою, гречкою та грибами, пловом.

Традиційні десерти також не обходяться без цього продукту. Змішавши подрібнений чорнослив з горіхами та медом отримаємо смачні й корисні домашні цукерки. Смакують з чорносливом також сирна запіканка, шоколадний або медовий торти, шоколадний мус, сухі сніданки з молоком, млинці та сирники.

Скільки чорносливу можна їсти

Попри можливості широкого застосування в кулінарії, дієтологи радять їсти чорнослив в досить обмеженій кількості: 4-6 штук на день. Надмірне споживання може призвести до розладів травлення.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні