Бойківський книш із м’ясом
Бойківський книш – це ситний пиріг з ароматною м’ясною начинкою. Його можна подавати гарячим як основну страву або охолодженим як перекушування.
Інгредієнти:
- дріжджі пресовані – 20 г,
- тепла вода – 180 мл,
- борошно пшеничне – 360 г,
- цукор – 40 г,
- сіль – 5 г, картопля – 5 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- суміш яловичого та курячого фаршу – 450 г,
- сушений чебрець – за смаком,
- яйце куряче – 1 шт.
Приготування:
- У теплій воді розчиніть дріжджі та залиште на 20 хвилин, щоб вони активувалися.
- Влийте дріжджову суміш у миску з борошном, ретельно вимісіть тісто. Додайте цукор і сіль, знову добре вимісіть і залиште в теплому місці на годину, щоб тісто підійшло.
- Коли тісто збільшиться в об’ємі, обімніть його, розділіть на дві рівні частини, сформуйте кулі та розкачайте їх.
- Приготуйте начинку. Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре. На сковороді обсмажте цибулю разом із фаршем, додайте сіль і дрібку чебрецю для аромату. Змішайте картопляне пюре з фаршем та цибулею до однорідної маси.
- Поступово розподіліть начинку між двома розкачаними пластами тіста і сформуйте відкриті пироги. Змастіть їхню поверхню збитим яйцем.
- Випікайте пироги в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-50 хвилин до золотистої скоринки.
Вам буде цікаво:
- Крученики з грибами: і сім’ї на вечерю, і гостей без слів залишити – найсмачніша страва української кухні
- Забуті рецепти української кухні: огірочник посперечається за смак та якість із солянкою та розсольником
- Забуті рецепти української кухні: баба-шарпаніна – унікальна рибна запіканка з “історичним” минулим