Четвер, 23 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі вергуни викликають звикання – оригінальний та дуже смачний рецепт улюбленої випічки

Ці вергуни викликають звикання – оригінальний та дуже смачний рецепт улюбленої випічки

Этот материал также доступен на русском языке
Більшість господинь готує вергуни на кефірі, це традиційний рецепт. Але сьогодні пропонуємо поекспериментувати та приготувати домашню випічку, яка вразить своїм смаком.

Для приготування знадобиться сметана та коньяк.

Рецептом незвичайних вергунів поділилася переможниця Майстер Шеф 12 сезон Валерія Матрохіна.

Читайте також: Найкращий рецепт хмизу на кефірі: пишний і повітряний – цей смак багатьом знайомий з дитинства

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна;
  • ½ склянки сметани;
  • 3 жовтки;
  • 1 ст. л цукру;
  • ¼ ч. л солі;
  • 2 ст. л. коньяку, бренді, рому, горілки – що є у вас у домі.

 

Приготування:

  1. Потрібно в окремому посуді збити жовтки з цукром, сіллю, сметаною та коньяком до однорідності.
  2. Додати борошно, замісити тісто і залишити відпочивати на 25-30 хвилин, зверху тісто краще накрити, щоб не підсохло.
  3. Розкачати тісто, нарізати у вигляді ромбів, зробити всередині насічку і прокрутити один край.
  4. Смажити у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Щоб усунути зайвий жир, готові вергуни викласти на паперові серветки або рушники.
  5. Зверху посипати пудрою.

Читайте також: Ідеальні кекси на кефірі: повітряні, м’які та ароматні – у магазині таких точно немає

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні