Звичайно, пиріг можна просто спекти і не перемазувати, але чому б не зробити з цього десерту повноцінний торт із кремом.
Читайте також: Готуємо улюблений торт «Мурашник» всього за 20 хвилин: ідеальний рецепт для будь-якого випадку
Інгредієнти:
Для тіста:
- 3 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка кефіру;
- 1 чайна ложка соди.
Для крему:
- 200 г вершкового масла;
- 1 банку вареного згущеного молока.
Приготування:
- Спершу розігрійте духовку до 180 градусів. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до отримання світлої та пишної маси. Потім додайте кефір і просіяне борошно. Продовжуйте збивати, доки не отримаєте однорідне тісто без грудочок. Насамкінець додайте соду, щоб її реакція з кефіром відбулася в потрібний момент.
- Перелийте масу у форму і випікайте протягом 30-35 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою шпажки – вона повинна виходити сухою. Якщо верх торта починає підрум’янюватися надто сильно, можна прикрити його фольгою.
- Після того, як пиріг охолоне, акуратно розріжте його на два коржі. Збийте вершкове масло до легкості, потім поступово додавайте згущене молоко, продовжуючи збивати до отримання однорідного крему. Нанесіть крем на коржі та за бажанням прикрасьте торт на свій смак.
Вас також можуть зацікавити новини: