Раніше ми давали рецепт делікатесного салату з кальмарів з плавленим сиром.
Інгредієнти:
- 1 упаковка міксу салатів
- 1 авокадо
- 7 шт. помідорів черрі
- 1/2 свіжого огірка
- 7-8 шматочків сиру Халумі
Для соусу:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 2 ч. л. соусу Теріякі
- 1 ч. л. меду
- Сіль, перець за смаком
- Трохи соусу Теріякі для декору
Приготування:
Підготовка основи:
Зелень ретельно промийте та обсушіть. Викладіть її на велику тарілку, залишаючи в центрі місце для сиру.
Нарізання овочів:
- Авокадо очистіть від шкірки та наріжте скибочками.
- Помідори черрі розріжте навпіл.
- Огірок наріжте тонкими півкільцями.
Викладіть овочі хаотично поверх зелені.
Смаження сиру:
Розігрійте пательню або мультипекар. Обсмажте шматочки Халумі до золотистої скоринки з обох боків.
Приготування соусу:
У невеликій ємності змішайте олію, соус Теріякі, мед, сіль і перець. Активно збовтайте, щоб компоненти добре поєдналися.
Збірка салату:
Полийте салат приготованим соусом. У центр тарілки викладіть шматочки сиру Халумі.
Остаточний штрих:
Злегка декоруйте салат соусом Теріякі для яскравішого вигляду та додаткового аромату.
Поради:
- Щоб Халумі мав ніжну текстуру, смажте його на середньому вогні, не пересушуючи.
- Авокадо вибирайте стигле, але не перезріле, щоб його текстура залишалася ніжною.
- Якщо соус Теріякі здається вам занадто солодким, додайте трохи лимонного соку для балансу смаку.
Спробуйте й інші смачні та корисні рецепти: