Звичайно, з приготуванням карамелі в домашніх умовах доведеться заморочитися, але воно того варте.
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніший заварний крем.
Інгредієнти:
- 200 г цукру;
- 60 мл води;
- 120 мл 33% вершків;
- 40 г вершкового масла (82% жирності);
- 0,5 ч. ложки солі.
Приготування:
- У каструлі з товстими стінками з’єднайте цукор та воду. Не варто перемішувати, щоб уникнути утворення грудок при розчиненні карамелі. Встановіть каструлю на невеликий вогонь.
- Маса повинна закипіти, після чого варіть її до досягнення бурштинового відтінку. Не перемішуйте, просто спостерігайте процес, поки цукор не стане золотистим. Рекомендується використовувати кулінарний термометр: температура повинна змінюватись від 130 до 150 °С. Цей етап зазвичай займає близько 15 хвилин.
- В гарячу карамель акуратно додайте нарізане кубиками вершкове масло. Температура масла не критична, тому його не потрібно заздалегідь підігрівати. Зніміть каструлю з плити і додайте масло, ретельно перемішуючи масу.
- Додайте вершки. Тільки попередньо їх потрібно нагріти, щоб не було перепаду температур. Налийте теплі вершки у карамель, помішуючи дерев’яною лопаткою. Вливайте їх у карамель невеликими порціями, продовжуючи перемішувати.
- За допомогою чайної ложки додайте сіль у карамель. Вона підкреслює смак десерту та надає йому цікавої нотки. Готову карамель перелийте в потрібну баночку, дайте їй охолонути і використовуйте для десертів або зберігайте в холодильнику. Термін зберігання карамелі становить приблизно два тижні.
Вас також можуть зацікавити новини: