Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтрави Різдвяного посту: майонез з яблук виручить у дні обмежень

Страви Різдвяного посту: майонез з яблук виручить у дні обмежень

Этот материал также доступен на русском языке
Для віруючих, які готуються до Різдва, розпочався Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада до 24 грудня, а за юліанським — з 28 листопада до 6 січня 2025 року.

Багато хто вважає піст часом обмежень, але це також можливість відкриття нових смаків та цікавих страв.

Майонез із яблук

Яблучний домашній майонез відмінно підійде для маринування та запікання м’яса, птиці, заправки салатів. Соус готується на основі яблучного пюре та рослинної олії, тому такий цінний у дні посту.

Інгредієнти:

  • Яблука — 2 штуки,
  • олія — 100 мілілітрів,
  • лимонний сік — 2 чайні ложки,
  • гірчиця готова — 1 чайна ложка,
  • цукор — 1 чайна ложка,
  • сіль — 1/2 чайної ложки,
  • мелений духмяний перець — 1/4 чайної ложки.

Приготування:

Підготувати всі продукти.

  1. Очистити яблука від серцевини та шкірки, розрізати на 4 частини і запекти в мікрохвильовці приблизно 5 хвилин.
  2. Змішати цукор, сіль і запашний мелений перець. Перебити блендером яблука і суху суміш.
  3. Додати гірчицю і ще раз збити блендером.
  4. Продовжувати збивати і додавати цівкою соняшникову олію.
  5. Потім додати лимонний сік і добре ще збити.
  6. Готовий майонез поставити в холодильник, щоб охолонув.

Подавати з будь-яким салатом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні