Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗимова кухня: палюшки з квашеною капустою - смакота

Зимова кухня: палюшки з квашеною капустою – смакота

Этот материал также доступен на русском языке
Палюшки – це ті ж галушки. У чому їхня відмінність? Галушки роблять з борошна, а в палички додають варену картоплю або сир, або те й інше разом

Палюшки з квашеною капустою

Палюшки (пальчики, ліниві вареники) — страва української кухні з картопляного тіста у вигляді невеликих валиків, відварених у підсоленому окропі. Якщо ви хочете приготувати вареники з капустою, але немає часу їх ліпити, просто відваріть палички і перемішайте їх з обсмаженою квашеною капустою.

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г,
  • квашена капуста – 300-400 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • бекон або сало – 100 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • крохмаль, сіль, перець, петрушка, панірувальні сухарі – за смаком.

Як готувати:

  1. Картоплю відварити у мундирі. В другій каструлі відварити квашену капусту протягом 10 хвилин, потім відцідити і дати стекти рідини.

  2. У сковороді підсмажити сало або бекон, додати дрібно нарізану цибулю і далі смажити до золотистого кольору.

  3. Додати в сковороду квашену капусту, обсмажити все разом до готовності, додати за бажанням приправи і трохи цукру, щоб прибрати кислинку.

  4. Почистити картоплю, перекрутити на м’ясорубці або натерти на тертці.

  5. Викласти картоплю в миску і поділити на чотири частини. Відкласти одну четверту частини, а на її місце додати стільки ж крохмалю.

  6. Повернути відкладену картоплю назад у миску, додати яйце, сіль, перець, жменю панірувальних сухарів і дрібно нарізану петрушку (можна сушену).

  7. Замісити м’яке тісто, розділити на кілька частин, розкотити кожну частину в рулет і нарізати на невеликі шматочки. Злегка притиснути кожен шматочок, щоб він вийшов витягнутої форми. Палюшки готові.

  8. Відварити палюшки в окропі протягом хвилини після закипання. Або другий спосіб. Щойно вода з палюшками закипить, вимкнути плиту і дати їм настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин (можна додати у воду 1 столову ложку крохмалю, це допоможе зробити їх пружними і зберегти форму).

  9. Вийняти палюшки в миску, додати обсмажену із салом та цибулею квашену капусту. Перемішати, щоб капуста рівномірно розподілилася.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні