Палюшки з квашеною капустою
Палюшки (пальчики, ліниві вареники) — страва української кухні з картопляного тіста у вигляді невеликих валиків, відварених у підсоленому окропі. Якщо ви хочете приготувати вареники з капустою, але немає часу їх ліпити, просто відваріть палички і перемішайте їх з обсмаженою квашеною капустою.
Інгредієнти:
- картопля – 500 г,
- квашена капуста – 300-400 г,
- яйце – 1 шт.,
- бекон або сало – 100 г,
- цибуля – 1 шт.,
- крохмаль, сіль, перець, петрушка, панірувальні сухарі – за смаком.
Як готувати:
-
Картоплю відварити у мундирі. В другій каструлі відварити квашену капусту протягом 10 хвилин, потім відцідити і дати стекти рідини.
-
У сковороді підсмажити сало або бекон, додати дрібно нарізану цибулю і далі смажити до золотистого кольору.
-
Додати в сковороду квашену капусту, обсмажити все разом до готовності, додати за бажанням приправи і трохи цукру, щоб прибрати кислинку.
-
Почистити картоплю, перекрутити на м’ясорубці або натерти на тертці.
-
Викласти картоплю в миску і поділити на чотири частини. Відкласти одну четверту частини, а на її місце додати стільки ж крохмалю.
-
Повернути відкладену картоплю назад у миску, додати яйце, сіль, перець, жменю панірувальних сухарів і дрібно нарізану петрушку (можна сушену).
-
Замісити м’яке тісто, розділити на кілька частин, розкотити кожну частину в рулет і нарізати на невеликі шматочки. Злегка притиснути кожен шматочок, щоб він вийшов витягнутої форми. Палюшки готові.
-
Відварити палюшки в окропі протягом хвилини після закипання. Або другий спосіб. Щойно вода з палюшками закипить, вимкнути плиту і дати їм настоятися під кришкою приблизно 10 хвилин (можна додати у воду 1 столову ложку крохмалю, це допоможе зробити їх пружними і зберегти форму).
-
Вийняти палюшки в миску, додати обсмажену із салом та цибулею квашену капусту. Перемішати, щоб капуста рівномірно розподілилася.
Читайте також: