Найсмачніший шоколадний торт: усе змішали й у духовку – без сметани та яєць

Этот материал также доступен на русском языке

Шоколадный пирог
Якщо ви шукаєте рецепт смачного шоколадного торта або пирога, то цей вам точно сподобається. Готується цей торт швидко і легко, проте, що найголовніше, з простих інгредієнтів.

Навіть яйця вам не знадобляться. Шоколадний торт виходить м’яким, пухким та дуже смачним.

Раніше ми розповідали, як спекти найсмачніші кекси.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1/3 склянки олії;
  • 1/3 склянки какао-порошку;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1 ч. ложка оцту;
  • 1 склянка води;
  • щіпка солі.

Для глазурі:

  • ½ склянки цукру;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • 2 ст. ложки молока;
  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте борошно, цукор, сіль, какао, соду, ваніль, все ретельно перемішайте, додайте масло та оцет, перемішайте віночком. Влийте воду і перемішайте віночком до однорідності.
  2. Перелийте тісто у форму, попередньо змащену маслом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
  3. Готовий торт дістаньте з духовки і дайте охолонути.
  4. Поки торт остигає займіться приготуванням глазурі. Для цього в невеликій каструлі з’єднайте цукор, олію, молоко і какао-порошок. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, варіть на повільному вогні протягом двох хвилин. Наприкінці додайте ванільний цукор.
  5. Залийте глазур’ю торт, що охолонув, і залиште його на годину, щоб глазур застигла. Якщо немає бажання готувати глазур, то можна і без неї просто вийде смачний шоколадний кекс.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні