Навіть яйця вам не знадобляться. Шоколадний торт виходить м’яким, пухким та дуже смачним.
Раніше ми розповідали, як спекти найсмачніші кекси.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1,5 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 1/3 склянки олії;
- 1/3 склянки какао-порошку;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 ч. ложка соди;
- 1 ч. ложка оцту;
- 1 склянка води;
- щіпка солі.
Для глазурі:
- ½ склянки цукру;
- 4 ст. ложки рослинної олії;
- 2 ст. ложки молока;
- 2 ст. ложки какао-порошку;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте борошно, цукор, сіль, какао, соду, ваніль, все ретельно перемішайте, додайте масло та оцет, перемішайте віночком. Влийте воду і перемішайте віночком до однорідності.
- Перелийте тісто у форму, попередньо змащену маслом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- Готовий торт дістаньте з духовки і дайте охолонути.
- Поки торт остигає займіться приготуванням глазурі. Для цього в невеликій каструлі з’єднайте цукор, олію, молоко і какао-порошок. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння, варіть на повільному вогні протягом двох хвилин. Наприкінці додайте ванільний цукор.
- Залийте глазур’ю торт, що охолонув, і залиште його на годину, щоб глазур застигла. Якщо немає бажання готувати глазур, то можна і без неї просто вийде смачний шоколадний кекс.
Читайте також: