П’ятниця, 6 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедові пряники на кефірі - просто і смачно: легендарний рецепт з 90-х,...

Медові пряники на кефірі – просто і смачно: легендарний рецепт з 90-х, про який багато хто забув

Этот материал также доступен на русском языке
Цей рецепт був дуже популярним у 90-ті роки, такі пряники готували наші мами та бабусі. З звичайнісіньких інгредієнтів виходила ціла гора смакоти.

Інгредієнти:

  • 350 мл кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 2 жовтки та 1 білок (другий білок збережіть для глазурі)
  • 1 ст. л. меду
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. соди (неповна)
  • 2 – 2,5 склянки борошна

Для глазурі:

  • 1 білок
  • 3 ст. л. цукру

Приготування:

  1. У глибокій мисці збийте жовтки та один білок (другий білок відкладіть для глазурі) з медом та цукром. Потім влийте кефір та олію, добре перемішайте.
  2. Поступово додавайте просіяне борошно, змішане з содою. Замісіть тісто середньої консистенції (оцет не потрібний, тому що кефір активно взаємодіє з содою).
  3. Розкачайте тісто завтовшки близько 1 см і виріжте з нього пряники за допомогою кухонної форми або стограмового стаканчика. Викладіть кружечки на деко, покрите пергаментом, залишаючи невеликі проміжки, і випікайте в попередньо розігрітій до 180°C духовці близько 25 хвилин.
  4. Поки пряники печуться, займіться глазур’ю: збийте віночком білок, що залишився, з 3 столовими ложками цукру до повного розчинення. Не збивайте до жорстких піків, достатньо щоб білок став білим і цукор розчинився.
  5. Після того, як минуло 20-25 хвилин, дістаньте пряники з духовки і швидко покрийте їх глазур’ю, використовуючи силіконовий пензлик. За бажанням можна нанести глазур у два шари. Потім поверніть лист у духовку ще на 10 хвилин.

Готові пряники на кефірі з медом можна перекласти на блюдо і подати до столу. Приємного апетиту!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні