Понеділок, 14 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачне, м'яке та ароматне печиво на дріжджах – так готували ще...

Неймовірно смачне, м’яке та ароматне печиво на дріжджах – так готували ще наші бабусі

Этот материал также доступен на русском языке
Зазвичай печиво готують на основі сметани, масла, кефіру, але цей рецепт унікальний та оригінальний, оскільки передбачає використання дріжджів. Але цей рецепт не новий, тому старше покоління точно пробувало таке печиво.

Вся річ у тому, що в цьому печиві поєднується рецепт пісочного печива та дріжджового.

Раніше ми розповідали, як приготувати печиво на кефірі.

Готове печиво виходить, високим, шаруватим, хрустким, але не ламким і просто тане в роті.

Інгредієнти:

  • 220 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 3 яйця;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 80 мл води;
  • щіпка солі;
  • 0,5 кг борошна.

Приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно трохи розтануло. Змішайте олію з цукром і ванільним цукром, збийте міксером, додаючи по одному яйцю, трохи посоліть для гармонізації смаку.
  2. Введіть у суміш борошно з дріжджами та додайте теплу воду. Замісіть тісто, воно не повинно бути надто тугим, але й липким також не повинно бути.
  3. Залиште його на годину, нехай підійде в теплому місці.
  4. Розкачайте тісто в пласт завтовшки до 2 см, зверху посипте цукром і розріжте на квадратики або прямокутники. А можна за допомогою улюблених форм вирізати печиво.
  5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин.
  6. Форму для випікання можна змастити маслом або застелити пергаментним папером.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні