Раніше ми писали, як розпізнати діабет та правильно йому протистояти за допомогою харчування та лікування
Такі зміни підвищують ризик розвитку серйозних захворювань, як-от рак, діабет, хвороби легенів, деменція та хвороба Альцгеймера, повідомляє Euronews.
Італійські дослідники проаналізували дані понад 22 000 учасників дослідження Moli-sani. Вони з’ясували, що надмірне споживання ультраоброблених продуктів пов’язане з пришвидшенням біологічного старіння, незалежно від їхньої поживної цінності.
“Наші дані підтверджують, що ультраоброблені продукти не лише погіршують раціон, але й можуть прискорювати старіння організму. Це свідчить про те, що шкода від таких продуктів виходить за межі їхньої низької поживної цінності”, — пояснила авторка дослідження Симона Еспозіто.
Ультраоброблені продукти містять добавки, як-от консерванти, барвники й підсилювачі смаку, які рідко використовуються в домашній кулінарії. До них належать морозиво, промисловий хліб, йогурти з фруктовими наповнювачами, сухі сніданки та замінники м’яса. Згідно з даними Британського фонду серця, часте споживання таких продуктів може призводити до серцево-судинних захворювань, інсультів і навіть передчасної смерті.
Маріалаура Боначчіо, епідеміологиня з питань харчування, наголошує: “Через інтенсивну промислову обробку ці продукти втрачають важливі поживні речовини й клітковину, що негативно впливає на обмін речовин і мікробіоту кишківника”.
Вам буде корисно:
Чорнобривці - це не тільки прикраса ділянки, але і її захист від шкідників та хвороб.…
17 листопада опади на території України не передбачаються
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Дослідники виявили, що люди, які наближаються до середнього віку, можуть значно збільшити тривалість свого життя.
Механіки підкреслюють, що цей простий прийом допоможе уникнути проблем із запуском та підвищити надійність автомобіля…
Гарбузовий пиріг з горіхами — ідеальний осінній десерт, який додає затишку та тепла навіть у…