Вівторок, 3 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяІспанський омлет тортилья:  нове слово у приготуванні омлетів

Іспанський омлет тортилья:  нове слово у приготуванні омлетів

Этот материал также доступен на русском языке
Іспанську тортилью можна назвати омлетом із картоплею. Прекрасна її властивість у тому, що тортилья однаково смачна у гарячому та холодному вигляді, як закуска чи основна страва.

Іспанський омлет тортилья

Щоб тортилья у вас вийшла за вищим розрядом, треба врахувати деякі дрібниці: яйця посолити до картоплі, використати багато олії та не смажити на великому вогні.

Інгредієнти

«Картопля — 450 грамів, цибуля — 1 штука, рослинна олія — 80 мілілітрів, сіль — 0,5 чайної ложки, яйця — 5 штук, перець — за смаком.

Приготування

  • Почистити картоплю та цибулю. Цибулю нарізати скибочками, картоплю — дрібними кубиками.
  • Нагріти олію в сковороді, додати цибулю та обсмажувати на середньому вогні до прозорості.
  • Додати картоплю і півчайної ложки солі, перемішати, щоб картопля покрилася олією. Обсмажувати під кришкою на середньому вогні до м’якості.

Якщо залишилася зайва олія, злити її, залишивши трохи.

  • Розрівняти картоплю по сковороді.
  • У мисці збити яйця з сіллю та перцем, потім залити картоплю яєчною сумішшю.
  • Готувати на середньому вогні 10-15 хвилин, поки низ омлету не схопиться. Верх може залишитися трохи рідким; якщо потрібно, готувати ще кілька хвилин.
  • Обережно провести лопаткою по краях, щоб омлет не прилип. Накрити сковороду тарілкою, перевернути омлет на тарілку, потім повернути на сковороду сирим боком донизу.

Готувати ще кілька хвилин до готовності, зняти з вогню і дати постояти. Акуратно викласти тортилью на тарілку й подавати. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді».

Світлана Володимирівна, Київська обл.

Вам буде цікаво:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні