Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайніжніший і найсмачніший омлет, який нагадує хмаринку: вся справа у правильному смаженні

Найніжніший і найсмачніший омлет, який нагадує хмаринку: вся справа у правильному смаженні

Этот материал также доступен на русском языке
Омлет готують у різний спосіб, але найголовнішим інгредієнтом залишаються яйця. За бажання із звичайних продуктів можна зробити справжній шедевр.

Так, у ресторанному меню часто можна зустріти омлет під назвою «Пуляр», його легко можна приготувати вдома своїм домочадцям на сніданок.

Такого найніжнішого омлету схожого на хмарку ви ще не готували.

Отже, нам знадобляться:

  • 6 яєць;
  • 30 мл молока;
  • сіль та чорний перець, часниковий порошок – до смаку;
  • олія;
  • 20 г вершкового масла;
  • зелень.

Приготування

  1. Жовтки потрібно відокремити від білків, посолити, поперчити. Змішати з молоком до однорідної маси.
  2. Білки теж потрібно посолити і додати трохи часникового порошку, а потім збити в міцну піну.
  3. Сковороду розігріти, а потім змастити поверхню олією. Викласти вершкове масло.
  4. Налити суміш із жовтків і смажити не більше 30 секунд. Коли омлет схопиться, зверху викласти білкову масу, трохи розрівнявши.
  5. Накрити омлет кришкою та смажити на повільному вогні 10 хвилин.
  6. Готовий омлет потрібно викласти на блюдо, розрізати на дві частини та покласти їх один на одного, таким чином, щоб білок знаходився в середині, а жовток зверху та знизу, як обрамлення.

Якщо маєте бажання, можете прикрасити омлет зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні