Іспанський омлет тортилья
Щоб тортилья у вас вийшла за вищим розрядом, треба врахувати деякі дрібниці: яйця посолити до картоплі, використати багато олії та не смажити на великому вогні.
Інгредієнти
«Картопля — 450 грамів, цибуля — 1 штука, рослинна олія — 80 мілілітрів, сіль — 0,5 чайної ложки, яйця — 5 штук, перець — за смаком.
Приготування
- Почистити картоплю та цибулю. Цибулю нарізати скибочками, картоплю — дрібними кубиками.
- Нагріти олію в сковороді, додати цибулю та обсмажувати на середньому вогні до прозорості.
- Додати картоплю і півчайної ложки солі, перемішати, щоб картопля покрилася олією. Обсмажувати під кришкою на середньому вогні до м’якості.
Якщо залишилася зайва олія, злити її, залишивши трохи.
- Розрівняти картоплю по сковороді.
- У мисці збити яйця з сіллю та перцем, потім залити картоплю яєчною сумішшю.
- Готувати на середньому вогні 10-15 хвилин, поки низ омлету не схопиться. Верх може залишитися трохи рідким; якщо потрібно, готувати ще кілька хвилин.
- Обережно провести лопаткою по краях, щоб омлет не прилип. Накрити сковороду тарілкою, перевернути омлет на тарілку, потім повернути на сковороду сирим боком донизу.
Готувати ще кілька хвилин до готовності, зняти з вогню і дати постояти. Акуратно викласти тортилью на тарілку й подавати. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді».
Світлана Володимирівна, Київська обл.
Вам буде цікаво: