Ловіть у скарбничку тортів без випічки ще один рецепт! Коржі по ньому виходять найніжніші, а крем – дуже смачним! Ваші рідні та гості будуть у повному захваті!
Раніше ми розповідали, як спекти легендарний торт 90-х “Дамське щастя”.
Інгредієнти:
- Молоко згущене – 1 банка
- Яйце куряче – 3 шт
- Сода гашена оцтом – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне (+2 ст. ложки в крем) – 450-470 г
- Молоко – 500 мл
- Цукор – 1 склянка
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Масло вершкове – 200 г
- Горіхи грецькі – 1 склянка
Приготування:
- Варимо крем. У каструлю влийте молоко, додайте до нього два яйця, дві столові ложки борошна, склянку цукру і пакетик ванільного цукру, добре збийте віночком і поставте на повільний вогонь. Варіть, помішуючи, до загустіння. У гарячий крем додайте вершкове масло, перемішайте і накрийте кришкою, щоб крем не охолонув.
- Приступайте до коржів. У миску вилийте банку згущеного молока, додайте яйце і добре перемішайте. Додайте гашену оцтом соду і поступово підсипте борошно. Коли перемішувати ложкою стане важко, потрібно перекласти тісто на робочу поверхню і домішати. Воно має бути м’яким та еластичним.
- Поділіть тісто на вісім рівних частин, розкачайте кожну в корж і проколіть виделкою в кількох місцях.
- Розігрійте сковороду на середньому вогні та покладіть на неї корж буквально на хвилину. Переверніть і хвилину “випікайте” з іншого боку. Таким чином випікайте всі вісім коржів.
- Візьміть тарілку відповідного розміру та обріжте всі коржі. Обрізки знадобляться для обсипання торта.
- Змастіть коржі кремом, потім верх торта та боки. Обрізання коржів руками перетріть у крихту і додайте подрібнені волоські горіхи. Добре обсипте ними торт. Дайте торту просочитися протягом години – двох.
Вас також можуть зацікавити новини: