Борошно – 280 г (приблизно 1,5 склянки), яблука – 600 г (терті), цукор – 100 г для начинки і 50 г для тіста, масло вершкове – 40 г, кориця – 1/2 чайної ложки, яйця – 2 шт., білок – 1-го яйця, олія – 100 мл, розпушувач – 8 г, цукрова пудра – 100 г, сіль – щіпка, ванілін – щіпка.
На сковороді з товстим дном розтопити цукор до карамельного кольору.
Додати терті яблука, масло і корицю і тушкувати до випарування рідини.
Змішати яйця, цукор, сіль, ванілін і рослинну олію, додати просіяне борошно з розпушувачем.
Замісити м’яке тісто. Якщо тісто вийшло дуже сухим, додати 1-2 столові ложки води.
Розділити тісто на дві нерівні частини: розкотити більшу частину і викласти на дно форми. Сформувати на тісті бортики і викласти начинку з яблук.
Розкачати другу частину тесту і накрити нею начинку. З’єднати краї тіста, защипнути і зробити проколи виделкою.
Збити білок з цукровою пудрою до стійких піків і змастити верх пирога.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до золотистого кольору.
Спробуйте також приготувати:
Кулінари та звичайні господині на своїх кухнях часто використовують фольгу для приготування страв. Але чи…
14 листопада в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з діабетом, Міжнародний день логопеда, Всесвітній день…
Цей торт – справжня знахідка для шанувальників смачних десертів. Готується він буквально за 15 хвилин…
Глибока осінь і початок зими характеризуються похмурими днями і ранніми сутінками. Тому стилісти радять обирати…
Багато садівників досі сумніваються, чи варто проводити підзимову побілку дерев і що це дає.
14 листопада у північних та східних областях України очікується дощ з мокрим снігом.