П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯблучний пиріг із суфле виходить повітряним та легким - і зі столу...

Яблучний пиріг із суфле виходить повітряним та легким – і зі столу полетить швидко

Этот материал также доступен на русском языке
Пиріг з яблуками та суфле виглядає так ошатно, що його цілком можна подати на святковий стіл замість торта.

Яблучний пиріг з суфле

Інгредієнти

Борошно – 280 г (приблизно 1,5 склянки), яблука – 600 г (терті), цукор – 100 г для начинки і 50 г для тіста, масло вершкове – 40 г, кориця – 1/2 чайної ложки, яйця – 2 шт., білок – 1-го яйця, олія – 100 мл, розпушувач – 8 г, цукрова пудра – 100 г, сіль – щіпка, ванілін – щіпка.

Як готувати

  • На сковороді з товстим дном розтопити цукор до карамельного кольору.

  • Додати терті яблука, масло і корицю і тушкувати до випарування рідини.

  • Змішати яйця, цукор, сіль, ванілін і рослинну олію, додати просіяне борошно з розпушувачем.

  • Замісити м’яке тісто. Якщо тісто вийшло дуже сухим, додати 1-2 столові ложки води.

  • Розділити тісто на дві нерівні частини: розкотити більшу частину і викласти на дно форми. Сформувати на тісті бортики і викласти начинку з яблук.

  • Розкачати другу частину тесту і накрити нею начинку. З’єднати краї тіста, защипнути і зробити проколи виделкою.

  • Збити білок з цукровою пудрою до стійких піків і змастити верх пирога.

  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин до золотистого кольору.

Спробуйте також приготувати:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні