Насамперед варто почати з правильного вибору капусти. Для квашення потрібно вибирати виключно пізні сорти. Вони не тільки хрусткі та соковиті, а ще й чудово зберігаються, що робить їх ідеальними для тривалого зберігання.
Раніше ми розповідали, чому квашена капуста не хрумтить.
Щоб капуста вийшла хрусткою та ядреною досить звичайної солі, деякі господині додаю цукор, але він може стати причиною появи слизу, тому краще його не додавати в капусту. Що стосується самої солі, то вона має бути крупною і без домішок.
Досвідчені господині радять на кожен кілограм капусти додавати 20 г солі, більше не потрібно.
Щоб капуста була смачною, бажано додати моркву. Також для смаку іноді додають насіння кропу або кмину. Але це на ваш смак. Зазвичай достатньо 1 чайної ложки насіння на 1 кг капусти.
Для найпростішого рецепту вам знадобляться: 2 кг білокачанної капусти, 250 г моркви та 40 г кам’яної солі.
Читайте також:
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…