Насамперед варто почати з правильного вибору капусти. Для квашення потрібно вибирати виключно пізні сорти. Вони не тільки хрусткі та соковиті, а ще й чудово зберігаються, що робить їх ідеальними для тривалого зберігання.
Раніше ми розповідали, чому квашена капуста не хрумтить.
Щоб капуста вийшла хрусткою та ядреною досить звичайної солі, деякі господині додаю цукор, але він може стати причиною появи слизу, тому краще його не додавати в капусту. Що стосується самої солі, то вона має бути крупною і без домішок.
Досвідчені господині радять на кожен кілограм капусти додавати 20 г солі, більше не потрібно.
Щоб капуста була смачною, бажано додати моркву. Також для смаку іноді додають насіння кропу або кмину. Але це на ваш смак. Зазвичай достатньо 1 чайної ложки насіння на 1 кг капусти.
Для найпростішого рецепту вам знадобляться: 2 кг білокачанної капусти, 250 г моркви та 40 г кам’яної солі.
Читайте також:
Тепло та розкіш, вишуканість та стиль – це ознака кольору, який стилісти рекомендують використовувати у…
24 жовтня в Україні відзначають День Організації Об'єднаних Націй, Тиждень роззброєння та День маркетолога. Християни…
Для того, щоб отримати рясний урожай солодкої та соковитої полуниці, важливо правильно вибрати посадковий матеріал.…
Функціональне ліжко забезпечує комфорт пацієнтові, спрощує догляд за ним та мінімізує ризики ускладнень у зв'язку…
Простий і цікавий спосіб перевірити свій зір, а ще – спостережливість і уважність. На перший…
Багато садівників вважають за краще висаджувати часник восени, щоб вже навесні отримати ранній урожай. Найбільш…