Середа, 23 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниОсь як потрібно їсти насіння гарбуза, щоб отримати максимум користі – для...

Ось як потрібно їсти насіння гарбуза, щоб отримати максимум користі – для багатьох це буде відкриттям

Этот материал также доступен на русском языке
Насіння гарбуза не таке популярне, як соняшникове, проте дуже корисне. Але, щоб організм отримав максимум від його вживання, слід дотрмуватися певних правил – переконує дієтологиня Еллі Розен.

Корисність гарбузового насіння

Насіння гарбуза багате на антиоксиданти, містить калій, магній, залізо, кальцій, цинк, омега-3 жирні кислоти. Дієтологи також цінують цей продукт за велику кількість рослинного білка. Вітаміни А і Е дбають про здоров’я шкіри і нігтів. Також відзначають протигрибкові та противірусні властивості насіння гарбуза. Його також називають продуктом, який здатен профілактувати цукровий діабет.

Раніше ми розповідали, що буде, якщо кожен день їсти насіння.

Як їсти насіння гарбуза

У сирому гарбузовому насінні багато фітинової кислоти. Вона не шкідлива, проте робить насіння складним для травлення. Аби зменшити її концентрацію, гарбузові зернята обсмажують.

Найкраще обсмажувати насіння гарбуза на деку в духовій шафі, розстеливши його тонким шаром. Якщо насіння очищене, буде достатньо 10 хвилин. Для зернят в оболонці може знадобитися більше часу.

Гарбузове насіння додають до салатів, в гранолу або вживають у якості перекусу.

Скільки зберігається насіння гарбуза

Сире неочищене насіння гарбуза зберігають у герметичній тарі в сухому прохолодному місці не більше 6 місяців. Смажене насіння також можна зберігати таким чином, але придатним для вживання воно залишатиметься до 2 тижнів. Щоб продовжити цей термін, покладіть зерно в холодильник та мінімізуйте попадання повітря в тару.

Очищене сире гарбузове насіння потребує зберігання тільки в холодильнику. Це дозволить їм залишатися придатним для вживання до 1 року. Смажені очищені зерна збережуть свої властивості протягом двох тижнів за кімнатної температури. У холодильнику цей термін можна продовжити вдвічі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні