Краще готувати квашену капусту вдома чи купувати, уважно вивчивши її склад. Адже іноді для виробництва використовують оцет, тим самим знижуючи користь продукту вдвічі. Якщо капусту пастеризують, знищують половину корисних речовин.
Читайте також: Як при квашенні домогтися, щоб капуста була хрусткою
У чому користь квашеної капусти
Це низькокалорійний продукт, що містить лише 23 ккал на 100 грамів. Тому відмінно підходить для тих, хто хоче схуднути чи контролює вагу. Квашена капуста багата на мінеральні речовини, зокрема містить калій, кальцій, залізо, марганець, вітаміни групи В, вітаміни А і К і дуже багато вітаміну С. Дієтологи рекомендують включати 100-200 грамів квашеної капусти у свій раціон тричі на тиждень.
Завдяки великій кількості пребіотиків, необхідних для розвитку корисної мікрофлори, капуста сприяє нормалізації травлення та підтримки імунітету. Американська асоціація дієтологів та британський Інститут раку рекомендують включати до раціону квашену капусту для зменшення ризиків онкології кишечника.
Капуста допомагає перетравлювати жири та вуглеводи, включаючи цукор. Це допомагає роботі підшлункової залози та запобігає розвитку діабету другого типу.
Молочнокислі бактерії, що містяться в квашеній капусті, допомагають печінці боротися з токсинами. А ще цей продукт профілактує атеросклероз (накопичення відкладень на внутрішніх стінках артерій).
Вітаміни групи В є незамінними для здорової шкіри, волосся, а також для нервової системи.
Кому не можна вживати квашену капусту
Людям, які страждають на гіпертонію, варто обмежитися 100 грамами капусти на день. Адже продукт містить сіль. До того ж не варто їсти капусту на ніч, інакше вранці помітите набряки.
У періоди загострення гастритів, при виразці шлунка, а також гострому панкреатиті, постійній печії, синдромі подразненого кишечника також не варто їсти капусту. Невеликі порції зрідка не зашкодять, але орієнтуйтесь на здоров’я.
Читайте також: Чому не виходить квашена капуста
Деякі люди зазначають, що споживання квашеної капусти викликає здуття живота. Їм слід обмежити таку їжу.