Власноруч замаринований оселедець — набагато кращий за покупний. Ваша риба буде соковитою і дуже ніжною, якщо до маринаду додати трохи чаю. Спробуйте цей рецепт – не пошкодуєте.
Раніше ми розповідали, як приготувати екзотичний салат з рибою.
Інгредієнти:
- оселедець — 1 шт.
- вода — 300 мл
- чорний чай без добавок — 1 пакетик або 1 ч. л. розсипного
- сіль — 1 ст. л.
- цукор — щіпка
- запашний перець — 6 горошин
- чорний перець — 5 горошин
- лавровий лист — 2 шт.
Приготування:
- Розморожуємо і чистимо оселедець, після чого нарізаємо його шматочками завтовшки 1,5-2 см.
- Готуємо маринад. У каструлю чи сотейник вливаємо воду, кидаємо пакетик чорного чаю без добавок. Додаємо сіль, цукор, запашний перець, чорний перець та лаврові листи.
- Маринад ставимо на плиту і доводимо до кипіння, після чого залишаємо охолонути до кімнатної температури.
- Оселедець викладаємо в пів літрову банку і заливаємо охолодженим маринадом.
- Відправляємо оселедець у холодильник на 24 години.
Вас також можуть зацікавити новини: