Своїм унікальним рецептом найкращого тіста поділилася авторка українського кулінарного YouTube-каналу Катерина Тарасенко.
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.
“Пиріжки з капустою, як пух! Ви часто просите саме цей рецепт. Все дуже просто. Обов’язково дотримуйтесь всіх моїх порад, правил роботи з дріжджовим тістом, і у вас все вийде!” – зазначила блогерка.
Інгредієнти:
- 1 куряче яйце (потрібний лише білок);
- 20 г цукру;
- 5-7 г дріжджів;
- 170 мл молока;
- 320 г борошна;
- 40 г вершкового масла;
- 5 г солі.
Для начинки:
- 600 г капусти;
- 80 г моркви;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- 1 ч. ложка солі;
- 0,5 ч. ложки перцю;
- 1 ч. ложка цукру;
- 1 куряче яйце.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте молоко, білок, дріжджі, цукор, сіль та борошно, замісіть тісто.
- Потім додайте вершкове масло і вмішайте його поетапно. Кулінарний блогер упевнена, що саме мало робить тісто пишним та ніжним.
- Відставте тісто в тепле місце на 1-1,20 години, щоб воно підійшло. На цей час можна зайнятися приготуванням начинки.
- На сковороді розігрійте масло і обсмажте спочатку натерту моркву, потім додайте до неї нашатковану капусту і протушкуйте овочі до повної готовності. У готову капусту додайте сире яйце і розмішайте. Не забудьте посолити та поперчити, додати цукор.
- Розкачайте тісто, розділіть на кульки. Залишіть на 15 хвилин під плівкою. Сформуйте пиріжки.
- Випікайте 25 хвилин при 180 °С у режимі “верх/низ”.
Приємного апетиту!
Читайте також: