П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩоб тісто на пиріжки вийшло м'яким та ніжним, додайте до нього один...

Щоб тісто на пиріжки вийшло м’яким та ніжним, додайте до нього один секретний компонент

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні пропонуємо вам приготувати універсальне тісто для пиріжків, яке завдяки одному компоненту виходить повітряним, м'яким і дуже смачним.

Своїм унікальним рецептом найкращого тіста поділилася авторка українського кулінарного YouTube-каналу Катерина Тарасенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.

“Пиріжки з капустою, як пух! Ви часто просите саме цей рецепт. Все дуже просто. Обов’язково дотримуйтесь всіх моїх порад, правил роботи з дріжджовим тістом, і у вас все вийде!” – зазначила блогерка.

Інгредієнти:

  • 1 куряче яйце (потрібний лише білок);
  • 20 г цукру;
  • 5-7 г дріжджів;
  • 170 мл молока;
  • 320 г борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 5 г солі.

Для начинки:

  • 600 г капусти;
  • 80 г моркви;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 0,5 ч. ложки перцю;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 куряче яйце.

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте молоко, білок, дріжджі, цукор, сіль та борошно, замісіть тісто.
  2. Потім додайте вершкове масло і вмішайте його поетапно. Кулінарний блогер упевнена, що саме мало робить тісто пишним та ніжним.
  3. Відставте тісто в тепле місце на 1-1,20 години, щоб воно підійшло. На цей час можна зайнятися приготуванням начинки.
  4. На сковороді розігрійте масло і обсмажте спочатку натерту моркву, потім додайте до неї нашатковану капусту і протушкуйте овочі до повної готовності. У готову капусту додайте сире яйце і розмішайте. Не забудьте посолити та поперчити, додати цукор.
  5. Розкачайте тісто, розділіть на кульки. Залишіть на 15 хвилин під плівкою. Сформуйте пиріжки.
  6. Випікайте 25 хвилин при 180 °С у режимі “верх/низ”.

 

Приємного апетиту!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні