Щоб тісто на пиріжки вийшло м’яким та ніжним, додайте до нього один секретний компонент

Этот материал также доступен на русском языке

Пирожки с капустой
Сьогодні пропонуємо вам приготувати універсальне тісто для пиріжків, яке завдяки одному компоненту виходить повітряним, м'яким і дуже смачним.

Своїм унікальним рецептом найкращого тіста поділилася авторка українського кулінарного YouTube-каналу Катерина Тарасенко.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріжки на кефірі.

“Пиріжки з капустою, як пух! Ви часто просите саме цей рецепт. Все дуже просто. Обов’язково дотримуйтесь всіх моїх порад, правил роботи з дріжджовим тістом, і у вас все вийде!” – зазначила блогерка.

Інгредієнти:

  • 1 куряче яйце (потрібний лише білок);
  • 20 г цукру;
  • 5-7 г дріжджів;
  • 170 мл молока;
  • 320 г борошна;
  • 40 г вершкового масла;
  • 5 г солі.

Для начинки:

  • 600 г капусти;
  • 80 г моркви;
  • 3 ст. ложки рослинної олії;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 0,5 ч. ложки перцю;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 куряче яйце.

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте молоко, білок, дріжджі, цукор, сіль та борошно, замісіть тісто.
  2. Потім додайте вершкове масло і вмішайте його поетапно. Кулінарний блогер упевнена, що саме мало робить тісто пишним та ніжним.
  3. Відставте тісто в тепле місце на 1-1,20 години, щоб воно підійшло. На цей час можна зайнятися приготуванням начинки.
  4. На сковороді розігрійте масло і обсмажте спочатку натерту моркву, потім додайте до неї нашатковану капусту і протушкуйте овочі до повної готовності. У готову капусту додайте сире яйце і розмішайте. Не забудьте посолити та поперчити, додати цукор.
  5. Розкачайте тісто, розділіть на кульки. Залишіть на 15 хвилин під плівкою. Сформуйте пиріжки.
  6. Випікайте 25 хвилин при 180 °С у режимі “верх/низ”.

 

Приємного апетиту!

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?