Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниМоже перетворитися на отруту: як довго можна зберігати сало в холодильнику –...

Може перетворитися на отруту: як довго можна зберігати сало в холодильнику – не ігноруйте ці терміни

Этот материал также доступен на русском языке
Сало можна зарахувати до продуктів, з яких українці створюють свої стратегічні запаси. Хтось вибирає зберігати цей продукт у холодильнику, хтось - у морозильній камері, для інших найбільш підходящим є льох. Усі варіанти годяться. Головне, пам'ятати, важливі правила зберігання.

За кімнатної температури сало зіпсується через 2-3 дні, а в теплі або під сонячним промінням навіть швидше. Про це свідчить його жовтуватий колір та неприємний аромат. Зіпсоване сало несмачне і навіть шкідливе для здоров’я.

Читайте також: Українці не дарма люблять сало: чим воно корисне і скільки його можна їсти

Скільки може лежати сало в холодильнику

Свіже сало зберігайте у холодильнику до 5 днів. Але слід стежити, щоб воно не обвітрювалось і не вбирало сторонніх запахів. Поліетиленовий пакет – не найкращий варіант. Можна загорнути сало в папір або бавовняну тканину.

Замариноване в солі та спеціях сало в холодильнику можна зберігати до двох тижнів. Краще вибрати для цього скляний або емальований посуд із кришкою.

Сало в морозилці: скільки можна зберігати

У поліетиленових, бажано герметичних пакетах сало може зберігатись у морозильній камері досить тривалий термін. Фахівці твердять, що до 12 місяців. Але слід пам’ятати про товарне сусідство. Якщо поруч будуть ароматні трави, наприклад, кріп, то сало швидко вбере його запах.

При відключеннях електроенергії термін зберігання продуктів у морозильній камері, так само як і в холодильнику, значно скорочується. Якщо сало розморозилося, його слід якнайшвидше вживати і повторно не заморожувати.

Читайте також: Це не сало, а справжній шедевр: рецепт найправильнішого засолювання – ідеальний смак і консистенція

Чи годиться погріб для зберігання сала

У льоху чи підвалі досить прохолодно, щоб зберігати сало. Однак краще його тримати у засоленому вигляді та без доступу повітря. Шматки сала попередньо щедро обсипають сіллю та складають у скляні банки. Потім закривають металевими кришками або щільними поліетиленовими, які розпарюють попередньо. Після відкриття банку слід зберігати у холодильнику не більше двох тижнів. Перед вживанням краще зняти надлишок солі зі шматка сала.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні