Раніше ми писали про корисні властивості виноградного соку.
Картопля – це один з найпопулярніших продуктів у світі, що має безліч корисних властивостей. Він сприяє поліпшенню травлення, зниженню рівня холестерину, підтримці здоров’я серцево-судинної системи, запобіганню поліпів і раку, контролю діабету, зміцненню імунітету, уповільненню старіння, захисту шкіри, поліпшенню кровообігу, зниженню артеріального тиску, підтримці водного балансу, боротьбі з безсоння. очей. Картопля багата енергією та поживними речовинами, такими як вітаміни, мінерали та органічні сполуки. Він містить багато калію, особливо його високий вміст спостерігається у шкірці та під нею. Тому корисно вживати молоду картоплю зі шкіркою. Також він багатий на кальцій, залізо і фосфор.
Картопля відома високим вмістом вітаміну C – у 100 г продукту міститься близько 17 мг цього вітаміну. Також він містить вітаміни А та групи В. 70-80% картоплі становить вода, тому помилково вважати, що картопля сприяє набору ваги. Однак страви з великою кількістю олії (наприклад, смажена картопля або фрі) справді можуть призвести до збільшення маси тіла.
Картопля містить близько 17% крохмалю і є одним із найкращих його природних джерел. Але не варто вживати пророслу картоплю, тому що крохмаль у ній перетворюється на цукор, що може нашкодити здоров’ю.
Більшість корисних речовин у картоплі зосереджена під шкіркою. Використовуючи картоплю зі шкіркою, ви зберігаєте всі ці поживні речовини, а без неї в основному отримуєте вуглеводи.
Сік картоплі – це чудовий засіб для лікування опіків, ударів, шкірних проблем, виразок, а також раку передміхурової залози та матки.
При регулярному вживанні картопляний сік виявляє корисні властивості:
• насичує організм вітамінами та мінералами
• зміцнює імунітет;
• прискорює обмін речовин;
• активує кровообіг;
• знімає жар;
• купірує болючість у горлі, головні, м’язові та суглобові болі;
• очищує та зміцнює кровоносні судини;
• нормалізує серцевий ритм;
• покращує функціонування травної та сечовидільної системи;
• знижує артеріальний тиск;
• піднімає гемоглобін;
• зменшує концентрацію холестерину та цукру;
• виводить шлаки, токсини, солі та сечову кислоту;
• заряджає енергією та надає бадьорості;
• позбавляє нервозності, тривожності та безсоння;
• підвищує стійкість до стресових ситуацій;
• активує регенерацію;
• загальмовує старіння організму;
• запобігає раковому захворюванню.
Завдяки легкій сечогінній властивості напій служить для профілактики сечокам’яної хвороби. Вагітним жінкам він допоможе позбавитися токсикозу, а в період лактації нормалізує травлення.
Вас також можуть зацікавити новини:
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.
Пенсіонери мають низку обов’язків перед Пенсійним фондом України. Невчасне інформування про зміни у вашому житті…
На місці події працюють екстрені служби, які надають всю необхідну допомогу постраждалим. Також тривають аварійно-рятувальні…
Розмір допомоги сягає 5000 гривень на кожного члена родини.
У цей день відзначають 27 щорічних свят, з деякими з них ми хотіли б вас…